Спробувала рецепт лимонного печива, тепер випікаю тільки так: набір продуктів найпростіший – все є під рукою

Цього лимонного печива не можна наїстися. Завжди хочеться ще одну штучку. Рецепт запозичений у французів й виходить надзвичайно ароматним і приємним на смак.

Вам знадобиться:

  • 140 г цукру;
  • 125 г борошна;
  • 125 г вершкового масла;
  • 20 г рідкого меду;
  • 2 яйця;
  • 2 ст.лож. лимонної цедри;
  • 3 г розпушувача.
Лимонне печиво з медом

Для цього лимонного печива бажано мати формочки у формі мушель. Якщо таких немає, користуйтеся тими, що є в наявності. У сотейник покладіть вершкове масло. Поставте на плиту й почніть розігрівати на слабкому вогні. Коли масло перетвориться на однорідну масу, зніміть і дайте прохолонути до кімнатної температури. Додайте мед і перемішайте. Якщо мед не рідкий, трішки припустіть його разом із маслом.

Лимонне печиво з медом

В глибокій невеличкій мисочці розітріть яйця з цукром за допомогою вінчика. З лимона зніміть цедру на дрібній тертушці й додайте її до яєць. Починайте додавати потроху борошно. Його треба попередньо змішати з розпушувачем і просіяти крізь сито, щоб наситити киснем.

Лимонне печиво з медом

Кожну порцію борошна ретельно перемішуйте вінчиком, щоб утворилася однорідна маса. Тільки потім додавайте наступну. Після борошна введіть масляно-медову суміш. Ще раз усе перемішайте.

Лимонне печиво з медом

Тісто не повинно бути надто густим, а мати можливість перетікати. У силіконові форми-мушлі розлийте тісто. Якщо маєте металеві формочки, попередньо змастіть їх вершковим масло й присипте борошном.

Духовку розігрійте до 220 градусів. Поставте форму. За 5 хвилин температуру знизьте до 200 градусів і витримайте ще 5 хвилин. Дістаньте лимонне печиво з формочок і перекладіть на тарілку. Коли прохолоне, можете кликати домашніх на чаювання.

А якщо кортить скуштувати десерт Тирамісу, скористайтеся цим відеорецептом:

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?