Спробувала рецепт лимонного печива, тепер випікаю тільки так: набір продуктів найпростіший – все є під рукою

Цього лимонного печива не можна наїстися. Завжди хочеться ще одну штучку. Рецепт запозичений у французів й виходить надзвичайно ароматним і приємним на смак.

Вам знадобиться:

  • 140 г цукру;
  • 125 г борошна;
  • 125 г вершкового масла;
  • 20 г рідкого меду;
  • 2 яйця;
  • 2 ст.лож. лимонної цедри;
  • 3 г розпушувача.
Лимонне печиво з медом

Для цього лимонного печива бажано мати формочки у формі мушель. Якщо таких немає, користуйтеся тими, що є в наявності. У сотейник покладіть вершкове масло. Поставте на плиту й почніть розігрівати на слабкому вогні. Коли масло перетвориться на однорідну масу, зніміть і дайте прохолонути до кімнатної температури. Додайте мед і перемішайте. Якщо мед не рідкий, трішки припустіть його разом із маслом.

Лимонне печиво з медом

В глибокій невеличкій мисочці розітріть яйця з цукром за допомогою вінчика. З лимона зніміть цедру на дрібній тертушці й додайте її до яєць. Починайте додавати потроху борошно. Його треба попередньо змішати з розпушувачем і просіяти крізь сито, щоб наситити киснем.

Лимонне печиво з медом

Кожну порцію борошна ретельно перемішуйте вінчиком, щоб утворилася однорідна маса. Тільки потім додавайте наступну. Після борошна введіть масляно-медову суміш. Ще раз усе перемішайте.

Лимонне печиво з медом

Тісто не повинно бути надто густим, а мати можливість перетікати. У силіконові форми-мушлі розлийте тісто. Якщо маєте металеві формочки, попередньо змастіть їх вершковим масло й присипте борошном.

Духовку розігрійте до 220 градусів. Поставте форму. За 5 хвилин температуру знизьте до 200 градусів і витримайте ще 5 хвилин. Дістаньте лимонне печиво з формочок і перекладіть на тарілку. Коли прохолоне, можете кликати домашніх на чаювання.

А якщо кортить скуштувати десерт Тирамісу, скористайтеся цим відеорецептом:

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?