Коли немає часу, а хочеться чогось солодкого – готую цей “лінивий” рулетик з бісквіту та сухофруктів

Це простий, вдалий та перевірений часом рецепт домашньої випічки. Ви насолодитеся не лише смаком, а і процесом приготування заливного бісквіту з начинкою із сухофруктів.

Обов’язково спечіть цей рулет до чаювання, і всі рідні будуть у захваті. З цим рецептом успіх та компліменти вам гарантовані! Якщо сподобається версія з сухофруктами, наступного разу спробуйте начинку з яблук, груш чи інших фруктів – це теж неймовірно смачно, а простота і швидкість приготування не втрачається.

Для приготування “лінивого” рулету нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 4 столові ложки борошна;
  • 4 столові ложки цукру;
  • 4 яйця;
  • 4 столові ложки олії без запаху;
  • пів чайної ложки розпушувача;
  • чайна ложка ванільного цукру;
  • 50 грамів шоколаду;
  • 50 грамів сухофруктів на вибір.
Покроковий рецепт "лінивого" рулету з сухофруктами
Покроковий рецепт “лінивого” рулету з сухофруктами

Покроковий рецепт “лінивого” рулету з сухофруктами

Застеліть деко або форму для випікання пергаментним папером, викладіть рівномірно начинку. Це може бути подрібнений шоколад, горішки, родзинки, чорнослив, курага, цукати, урюк та інші сухофрукти. Можете також поекспериментувати зі свіжими фруктами чи яблуками.

Яйця розділяємо, жовтки збиваємо з білим цукром і ванільним цукром до побіління та збільшення в об’ємі – має вийти світла пишна маса. Додаємо просіяне борошно, розпушувач, олію та знову легенько збиваємо до однорідності.

Білки збиваємо до стійких піків із дрібкою солі, додаємо до жовткової маси та обережно вимішуємо лопаткою або вінчиком. Тісто готове!

Заливаємо тістом начинку, рівномірно розподіливши по формі. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо рулетик протягом 12 хвилин. На рушник викладаємо бісквіт пергаментом догори і обережно його знімаємо, ще гарячим скручуємо в рулет і даємо остигнути. Якщо ви все ж хочете більше начинки – перед заготанням можете змастити рулет повидлом або кремом.

Покроковий рецепт "лінивого" рулету з сухофруктами
Покроковий рецепт “лінивого” рулету з сухофруктами

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?