У вихідні готую до чаю солодкі кульки: змішую згущівку з борошном і підсмажую на олії – діти стають у чергу

Кульки зі згущівки, смажені в олії, виходять хрумкими ззовні та м'якесенькими всередині. Звісно, калорій у десерті вдосталь. Та час від часу можна побалувати себе й домашніх чудовою смакотою.

Вам знадобиться:

  • 150 г борошна;
  • 100 мл згущівки;
  • 1 яйце;
  • 0,3 ч.лож. соди.
  • Для фритюру:
  • 200 мл олії.
Кульки зі згущівки, підсмажені у фритюрі

Яйце збийте вінчиком, щоб маса стала однорідною. Додайте згущене молоко. Ще раз перемішайте. Борошно змішайте з содою, просійте крізь сито й змішайте з яєчною масою. Підсипайте на всю порцію борошна відразу, а потроху й стежте за консистенцією.

Тісто має бути липким, але додавати надміру багато борошна не треба, бо маса стане гумовою і в підсумку несмачною. Замісивши тісто, починайте формувати кульки. Щоб вони не липли до рук, присипайте долоні борошном.

Кульки зі згущівки, підсмажені у фритюрі

Спочатку скатайте ковбаску, наріжте на шматочки і вже потім надавайте їм форми кульок. Залишки борошна з виробів струсніть, бо воно підгорить. Викладайте готові напівфабрикати на дошку, щоб не торкалися один одного.

Кульки зі згущівки, підсмажені у фритюрі

Поставте сотейник на вогонь. Влийте олію. Вона має добре прогрітися. Викладайте кульки й смажте, допоки не покриються золотавою скоринкою. У процесі кульки будуть збільшуватися удвічі-втричі. Тому дуже багато відразу не закладайте.

Кульки зі згущівки, підсмажені у фритюрі

Від плити не відходьте, бо кульки готуються дуже швидко. Виловлюйте готові вироби з фритюру й перекладайте на серветку, щоб всотався зайвий жир. Коли кульки зі згущеного молока прохолонуть, присипте їх цукровою пудрою.

Тепер можна й почаювати досхочу. Особливо такі кульки припадуть до вподоби дітлахам. Тож обов’язково у вихідні спробуйте приготувати.

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?