У вихідні готую до чаю солодкі кульки: змішую згущівку з борошном і підсмажую на олії – діти стають у чергу

Кульки зі згущівки, смажені в олії, виходять хрумкими ззовні та м'якесенькими всередині. Звісно, калорій у десерті вдосталь. Та час від часу можна побалувати себе й домашніх чудовою смакотою.

Вам знадобиться:

  • 150 г борошна;
  • 100 мл згущівки;
  • 1 яйце;
  • 0,3 ч.лож. соди.
  • Для фритюру:
  • 200 мл олії.
Кульки зі згущівки, підсмажені у фритюрі

Яйце збийте вінчиком, щоб маса стала однорідною. Додайте згущене молоко. Ще раз перемішайте. Борошно змішайте з содою, просійте крізь сито й змішайте з яєчною масою. Підсипайте на всю порцію борошна відразу, а потроху й стежте за консистенцією.

Тісто має бути липким, але додавати надміру багато борошна не треба, бо маса стане гумовою і в підсумку несмачною. Замісивши тісто, починайте формувати кульки. Щоб вони не липли до рук, присипайте долоні борошном.

Кульки зі згущівки, підсмажені у фритюрі

Спочатку скатайте ковбаску, наріжте на шматочки і вже потім надавайте їм форми кульок. Залишки борошна з виробів струсніть, бо воно підгорить. Викладайте готові напівфабрикати на дошку, щоб не торкалися один одного.

Кульки зі згущівки, підсмажені у фритюрі

Поставте сотейник на вогонь. Влийте олію. Вона має добре прогрітися. Викладайте кульки й смажте, допоки не покриються золотавою скоринкою. У процесі кульки будуть збільшуватися удвічі-втричі. Тому дуже багато відразу не закладайте.

Кульки зі згущівки, підсмажені у фритюрі

Від плити не відходьте, бо кульки готуються дуже швидко. Виловлюйте готові вироби з фритюру й перекладайте на серветку, щоб всотався зайвий жир. Коли кульки зі згущеного молока прохолонуть, присипте їх цукровою пудрою.

Тепер можна й почаювати досхочу. Особливо такі кульки припадуть до вподоби дітлахам. Тож обов’язково у вихідні спробуйте приготувати.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?