Коли хочеться чогось незвичного, готую салат з кальмарами та авокадо: усього 15 хвилин і неперевершений смак

Салат із кальмарів та авокадо готується дуже швидко. А смак настільки оригінальний, що можна готувати хоч у будень, хоч на свята. З'їдається страва ще швидше.

Вам знадобиться:

  • 250 г кальмарів;
  • 1 авокадо;
  • 1 червоний болгарський перець;
  • 1 огірок;
  • 15 г зелені кропу;
  • 2 ст.лож. майонезу.
Салат із кальмарів

Салат із кальмарів та авокадо можна готувати з морожених кальмарів чи консервованих. Овочі теж можете змінювати на власний смак. Майонез можете замінити на сметану. У такому разі страва стане менш калорійною.

Салат із кальмарів

Кальмари розморозьте не до кінця, бо злегка підморожені чистити легше. Позбавте від шкірочки та внутрішніх плівок. Виріжте хітинову пластину та нутрощі. Закиньте в підсолену киплячу воду. Варіть 1 хвилину. Перетримувати не потрібно, бо морепродукт стане гумовим на смак. Відкиньте на друшляк. Коли волога зійде, наріжте соломкою.

Салат із кальмарів

Вимитий огірок наріжте четвертинками. Якщо шкірочка не надто груба, не потрібно її зрізати. Вимите авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку. Кожну половинку почистьте від шкірочки. Наріжте плід на невеликі шматочки.

Солодку перчину обчистьте від насіння, зріжте плодоніжку. Наріжте на брусочки. Гілочки кропу вимийте, стряхніть вологу і дрібно наріжте ножем. Можете замінити кріп петрушкою чи зеленою цибулею.

Салат із кальмарів

З’єднайте в салатнику авокадо, огірок, кальмари, болгарський перець та зелень. Заправте майонезом. Спробуйте на смак. Якщо потрібно, посоліть. Але у майонезі вже присутня сіль, тому декому цього буде достатньо.

Спеції та трави у салат з кальмарами та авокадо зазвичай не кладуться. Та якщо бажаєте, можете поекспериментувати. Тільки обирайте ті, смак яких вам уже відомий. І ви впевнені, що припаде до вподоби. Настоювати салат не потрібно. Щойно зробили, відразу ж подавайте до столу.

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?