Торт “Бите скло” обожнюю, тому частенько готую в неділю та на свята: вигляд ідеальний і просто тане в роті

Торт "Бите скло" має дуже святковий вигляд. Готується все дуже просто зі сметани та желе. За бажанням можна викласти начинку на бісквітний чи пісочний корж.

Вам знадобиться:

  • 600 мл води;
  • 160 г желе (4 різних види по 40 г).

Для крему:

  • 600 г сметани;
  • 200 г цукру;
  • 180 мл води;
  • 25 г желатину;
  • 1 дрібка ваніліну.
Торт Бите скло з желе та сметанним кремом

Торт “Бите скло” готується з желе. Обирайте пакетики з різними кольорами та смаками, щоб було яскраво. Наприклад, мандарин, ківі, полуниця, манго. Сметана має бути не менше 20% жирності.

Різні види желе розподіліть по різних склянках. У кожну залийте по 150 мл окропу. Ретельно перемішайте, щоб порошок розчинився. Розлийте желе по формочках, наприклад, силіконових для льоду, і відправте для застигання у холодильник.

Торт Бите скло з желе та сметанним кремом

Треба витримати не менше 4 годин. Дістаньте желе з формочок і наріжте на кубики однакового розміру. Поверніть їх у холодильник, допоки займатиметеся сметанним кремом.

Желатин залийте холодною водою. Залиште на 20 хвилин, щоб він набубнявів. Поставте на повільний вогонь і розмішуйте, щоб желатин повністю розчинився. Але не давайте суміші закипіти. Дайте масі трішки прохолонути.

Торт Бите скло з желе та сметанним кремом

У мисці розмішайте сметану з цукром та ваніліном. Залиште, допоки цукор повністю розчиниться. Влийте тоненькою цівкою желатинову масу. Можете збити міксером на найнижчій швидкості.

Візьміть силіконову форму для випічки діаметром 20 см. Можете взяти звичайну глибоку миску, застеливши її харчовою плівкою. Викладіть кілька різноколірних кубиків желе. Залийте сметанним кремом. Знову викладіть кубики й залийте білим кремом. Отак чергуйте шари до самого верху.

Торт Бите скло з желе та сметанним кремом

Залиште у холодильнику на всю ніч, щоб торт “Бите скло” повністю застиг. Коли дістанете, переверніть десерт на блюдо. Звільніть від форми. Якщо важко витягти, опустіть з боку форми у гарячу воду. Стежте, щоб краплі води не потрапили на желе. Наріжте на порційні шматочки й подавайте до столу.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?