Торт “Бите скло” обожнюю, тому частенько готую в неділю та на свята: вигляд ідеальний і просто тане в роті

Торт "Бите скло" має дуже святковий вигляд. Готується все дуже просто зі сметани та желе. За бажанням можна викласти начинку на бісквітний чи пісочний корж.

Вам знадобиться:

  • 600 мл води;
  • 160 г желе (4 різних види по 40 г).

Для крему:

  • 600 г сметани;
  • 200 г цукру;
  • 180 мл води;
  • 25 г желатину;
  • 1 дрібка ваніліну.
Торт Бите скло з желе та сметанним кремом

Торт “Бите скло” готується з желе. Обирайте пакетики з різними кольорами та смаками, щоб було яскраво. Наприклад, мандарин, ківі, полуниця, манго. Сметана має бути не менше 20% жирності.

Різні види желе розподіліть по різних склянках. У кожну залийте по 150 мл окропу. Ретельно перемішайте, щоб порошок розчинився. Розлийте желе по формочках, наприклад, силіконових для льоду, і відправте для застигання у холодильник.

Торт Бите скло з желе та сметанним кремом

Треба витримати не менше 4 годин. Дістаньте желе з формочок і наріжте на кубики однакового розміру. Поверніть їх у холодильник, допоки займатиметеся сметанним кремом.

Желатин залийте холодною водою. Залиште на 20 хвилин, щоб він набубнявів. Поставте на повільний вогонь і розмішуйте, щоб желатин повністю розчинився. Але не давайте суміші закипіти. Дайте масі трішки прохолонути.

Торт Бите скло з желе та сметанним кремом

У мисці розмішайте сметану з цукром та ваніліном. Залиште, допоки цукор повністю розчиниться. Влийте тоненькою цівкою желатинову масу. Можете збити міксером на найнижчій швидкості.

Візьміть силіконову форму для випічки діаметром 20 см. Можете взяти звичайну глибоку миску, застеливши її харчовою плівкою. Викладіть кілька різноколірних кубиків желе. Залийте сметанним кремом. Знову викладіть кубики й залийте білим кремом. Отак чергуйте шари до самого верху.

Торт Бите скло з желе та сметанним кремом

Залиште у холодильнику на всю ніч, щоб торт “Бите скло” повністю застиг. Коли дістанете, переверніть десерт на блюдо. Звільніть від форми. Якщо важко витягти, опустіть з боку форми у гарячу воду. Стежте, щоб краплі води не потрапили на желе. Наріжте на порційні шматочки й подавайте до столу.

Нові статті

Схожі статті

Співала в команді Джамали у “Голосі країни”, а зараз мріє про доньку: де зараз і чим зайнята Ірина Федишин

Творчість співачки Ірини Федишин просичена любовʼю до України. Ще у 18 років співачка голосно заявила про себе, прийнявши участь у Нацвідборі на Євробачення. Де Ірина Федишин зараз та чим займається?

Шурінс, Олійник та інші стали відомими, але ненадовго: де зараз і чим зайняті переможці “Фабрики зірок”

В 2007 році на українському телебаченні показали перший сезон "Фабрики зірок". Його головною метою була підтримка молодих виконавців, а в ефір вийшло 4 сезони, в кожному з яких був свій переможець.

Неймовірні малосольні огірочки з перцем чилі та часником за 3 години: хрустка закуска до літнього столу

Якщо вам вже не до смаку класичні малосольні огірки – спробуйте приготувати їх за цим рецептом. Додайте трохи пікантності за допомогою перцю чилі та часнику – і літня закуска заграє новим смаком.

Померла 53-річна зірка серіалу “Всі жінки – відьми” Шеннен Догерті: популярні ролі акторки і причина смерті

Зірка голлівудських серіалів Шеннен Догерті рушила до Господа після багаторічної боротьби з підступним недугом. Які ролі в кіно зробили акторку популярною і яка причина її смерті?