Свіжі цитруси використовую для приготування пирога: “Мандаринка” виходить дуже ароматною та соковитою. Смак!

Пиріг "Мандаринка" виходить ароматним, простим і дуже соковитим. Цитрусом не лише прикрашаємо випічку зверху, але й додаємо в середину. Втриматися буде неможливо.

Вам знадобиться:

  • 220 г борошна;
  • 150 г цукру;
  • 120 мл олії;
  • 150 мл води;
  • 6 мандарин;
  • 2 яйця;
  • 1 ст.лож. розпушувача;
  • 1 дрібка солі.
Соковитий бісквітний перевернутий пиріг Мандаринка

Плоди для пирога “Мандаринка” обирайте солодкі та соковиті. Промийте їх. З одного мандарина зніміть цедру. Решту обчистьте та розріжте навпіл. Дно форми для випікання діаметром 21 см змастіть вершковим маслом та присипте 2 ложками цукру. Викладіть половинки зрізом донизу.

Соковитий бісквітний перевернутий пиріг Мандаринка

Мандарин, з якого зняли цедру, обчистьте та викладіть у чашу блендера. Додайте яйця та сіль. Збийте, щоб маса стала однорідною, а на поверхні з’явилися повітряні пухирчики. Суміш перетріть крізь сито.

Соковитий бісквітний перевернутий пиріг Мандаринка

Додайте до яєчно-мандаринового пюре олію, воду, решту цукру та цедру мандарина. Перемішайте вінчиком до однорідності. Борошно змішайте з розпушувачем та просійте прямо в суміш. Тісто має бути в’язким, але не розтікатися. Якщо рідке, додайте трішки борошна.

Соковитий бісквітний перевернутий пиріг Мандаринка

Перелийте тісто у форму зверху викладених мандаринів. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг “Мандаринка” близько 40 хвилин, залежно від можливостей духовки. Після того як верх підрум’яниться, перевірте готовність бісквіта шпажкою. Якщо проткнете й витягнете суху, значить, усе готове.

Коли витягнете форму з духовки, акуратно переверніть на блюдо. Таким чином мандарини опиняться зверху. Подавайте до столу й запрошуйте домашніх до чаю.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?