Свіжі цитруси використовую для приготування пирога: “Мандаринка” виходить дуже ароматною та соковитою. Смак!

Пиріг "Мандаринка" виходить ароматним, простим і дуже соковитим. Цитрусом не лише прикрашаємо випічку зверху, але й додаємо в середину. Втриматися буде неможливо.

Вам знадобиться:

  • 220 г борошна;
  • 150 г цукру;
  • 120 мл олії;
  • 150 мл води;
  • 6 мандарин;
  • 2 яйця;
  • 1 ст.лож. розпушувача;
  • 1 дрібка солі.
Соковитий бісквітний перевернутий пиріг Мандаринка

Плоди для пирога “Мандаринка” обирайте солодкі та соковиті. Промийте їх. З одного мандарина зніміть цедру. Решту обчистьте та розріжте навпіл. Дно форми для випікання діаметром 21 см змастіть вершковим маслом та присипте 2 ложками цукру. Викладіть половинки зрізом донизу.

Соковитий бісквітний перевернутий пиріг Мандаринка

Мандарин, з якого зняли цедру, обчистьте та викладіть у чашу блендера. Додайте яйця та сіль. Збийте, щоб маса стала однорідною, а на поверхні з’явилися повітряні пухирчики. Суміш перетріть крізь сито.

Соковитий бісквітний перевернутий пиріг Мандаринка

Додайте до яєчно-мандаринового пюре олію, воду, решту цукру та цедру мандарина. Перемішайте вінчиком до однорідності. Борошно змішайте з розпушувачем та просійте прямо в суміш. Тісто має бути в’язким, але не розтікатися. Якщо рідке, додайте трішки борошна.

Соковитий бісквітний перевернутий пиріг Мандаринка

Перелийте тісто у форму зверху викладених мандаринів. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг “Мандаринка” близько 40 хвилин, залежно від можливостей духовки. Після того як верх підрум’яниться, перевірте готовність бісквіта шпажкою. Якщо проткнете й витягнете суху, значить, усе готове.

Коли витягнете форму з духовки, акуратно переверніть на блюдо. Таким чином мандарини опиняться зверху. Подавайте до столу й запрошуйте домашніх до чаю.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.