Яєчний сніданок, але не яєчня і не омлет: з таким рецептом вихідні почнуться ідеально. На 4 порції

Яϵчний сніданок зробить ваш вихідний день ідеально смачним і поживним. "Один Факт" пропонуϵ до уваги читачів легкий рецепт на 4 порції, який містить в собі недорогі продукти.

Перепелині яйця, запечені у печерицях — ідеальний варіант сніданку вихідного дня. Приготувати їх — просто і для цього зовсім не потрібно забагато часу. Страва виходить ситною, поживною і неймовірно смачною.

Перепелині яйця, запечені в печерицях: перелік складових
Перепелині яйця, запечені в печерицях: перелік складових

 

Для приготування запечених яϵць у печерицях знадобляться наступні інгредіϵнти:

  • печериці: 350 г;
  • перепелині яйця: 8 штук;
  • твердий сир: 120 г;
  • чорний мелений перець: за смаком;
  • сіль: за смаком;
  • соняшникова олія: 20 мл;
  • свіжа зелень: за смаком.

З ціϵї кількості складових виходить 4 порції готової страви. На приготування перепелиних яϵць, запечених в печерицях — йде приблизно 20 хвилин вашого часу.

Далі “Один Факт” наводить покроковий рецепт приготування яϵчного сніданку.

Перепелині яйця, запечені в печерицях: покрокова схема приготування
Перепелині яйця, запечені в печерицях: покрокова схема приготування

Крок № 1. Візьміть 8 печериць великого розміру. Помийте їх та обережно видаліть ніжки, залишивши лише шляпку. Всередині кожну шапочку посоліть і поперчіть чорним меленим перцем. Викладіть шляпки печериць у форму для запікання серединкою доверху. Форму попередньо змастіть оліϵю.

Крок № 2. Твердий сир натріть на тертці середнього розміру. Невелику кількість тертого сиру викладіть в кожну грибну шляпку. Потім — вбийте в заглиблення шапочки по 1-му перепелиному яйцю. Зверху знов притрусіть їх тертим сиром.

Крок № 3. Поставте форму із начиненими печерицями в розігріту духовку. Температура в ній повинна бути на рівні + 180 °С.

Крок № 4. Запікайте яйця в печерицях протягом 15 хвилин. До столу подавайте гарячими. Прикрасьте страву зеленню.

Цей рецепт перепелиних яϵць в печерицях наданий в базовому варіанті. За бажанням ви можете його урізноманітнити іншими улюбленими інгредіϵнтами. Наприклад, додайте до основних складових бекон, будь-які овочі, салат руколу або шпинат.
Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.

4-лапий доктор наук: у США кіт здобув докторський ступінь в одному з престижних університетів країни

В США зʼявився вчений кіт. Йому присвоїли науковий ступінь в одному з престижних університетів Вермонту. За що пухнастик отримав винагороду і як звуть цього доктора наук? "Один Факт" дізнався деталі.

Суп з плавленим сирком: 24-річна третя дружина Остапчука дала рецепт, після якого Вова вирішив одружитися

Катерина Остапчук є справжньою господинею та завжди радує свого чоловіка Володимира смачною їжею, на цей раз вона вирішила приготувати суп, який підкорив серце чоловіка - рецепт.

“Дитя після 40-ка”! Пізні породіллі українського шоу-бізнесу: Олена Кравець, Алла Мазур та інші зірки

Материнство прийшло до них пізно - Джамала, Олена Кравець, Олена Мозгова та інші зірки, які народили у зрілому віці. Подробиці особистого життя.