Готую ватрушки не з сиром, а з фаршем, та й тісто роблю на картоплі: з’їдаємо все до крихти за один вечір

Картопляні ватрушки з фаршем готуються дуже просто. Натомість на тарілці виглядають як справжній кулінарний шедевр. Достатньо лише викласти на картопляну подушку змелене м'ясце і запекти.

Вам знадобиться:

  • 5 картоплин;
  • 2 цибулини;
  • 1 яйце;
  • 2 ст.лож. борошна;
  • 250 г курячого фаршу;
  • 150 г ошийка свинини;
  • 200 г сиру;
  • 3 ст.лож. зелені;
  • 2 ст.лож. майонезу.
Картопляні ватрушки з фаршем, ошийком та сиром

Щоб приготувати картопляні ватрушки, спочатку слід зробити пюре. Бульби обчистьте, вимийте і покладіть у каструлю з водою. Доведіть до кипіння й відваріть у підсоленій воді до готовності. Це близько 30 хвилин. Воду злийте.

Картопляні ватрушки з фаршем, ошийком та сиром

Коли картопля прохолоне, розтовчіть її товкачиком. Вбийте яйце, додайте сіль та чорний мелений перець. Ще трішки потовчіть товкачиком. Додайте борошно й перемішайте. Замісіть. Вийде м’яке картопляне тісто.

Картопляні ватрушки з фаршем, ошийком та сиром

Дрібно пошинкуйте цибулю. Ошийок наріжте дрібними шматочками. З’єднайте курячий фарш, нарізану свинину та цибулю. Посоліть і поперчіть. Додайте майонез і перемішайте. Деко вистеліть пергаментом і легенько змастіть олією. Беріть велику ложку картоплі, обваляйте її у борошні.

Картопляні ватрушки з фаршем, ошийком та сиром

Сформуйте спочатку кульку, потім пласку ватрушку з заглибленням і викладайте на деко. У кожну картопляну ватрушку покладіть по півтори ложки фаршу. Збийте яйце і змастіть картопляні краї. Сир натріть на дрібній тертушці.

Присипте кожну ватрушку сиром, щоб він повністю покрив м’ясну начинку. Відправте у духовку, розігріту до 200 градусів. На випікання піде 25-30 хвилин. Подавайте до столу в гарячому вигляді. На наступний день картопля з м’ясом вже не буде такою смачною.

Нові статті

Схожі статті

Навіщо посипати віник сіллю: українцям розповіли ефективний спосіб, як почистити його від пилу

Віник – незамінний помічник для кожної господині. Але після довгого використання він залишаϵ розводи. Почистити брудний віник допоможе корисний лайфхак. Детальніше розповість про нього "Один факт".

На Україну знов насуваються заморозки: в Укргідрометцентрі розповіли, коли чекати потепління

В українському Гідрометцентрі розповіли про похолодання майже в усіх регіонах України у найближчі дві доби. До яких позначок опустяться стовпчики термометрів та коли чекати потепління? Читайте далі.

Один факт, який допоможе вам: чим підживити часник у травні 2024, щоб листя не жовтіло. Просто зробіть це

Простий та ефективний спосіб, який принесе вам 100% гарний результат: чим необхідно підживити часник у травні 2024 року для гарного врожаю, щоб не жовтіло листя.

Якщо ви хочете великі ягоди, спробуйте цей лайфхак: як виростити полуницю без постійних підживлень

Якщо ви хочете отримати величезний врожай та мати великі ягоди, обов'язково спробуйте цей метод: як можна вирощувати полуницю без постійних підживлень?