Це найкращий рецепт тіста для несолодких заливних пирогів: будь-яка начинка ніколи не осяде на дно

Тісто для несолодких заливних пирогів готуϵться дуже легко. Воно маϵ чудовий смак, виходить ніжним та мʼяким. Начинка в заливному тісті ніколи не осяде на дно, якщо скористатись наступною порадою.

Чудове тісто для несолодких пирогів можна приготувати вдома із найпростіших продуктів. Воно вийде ніжним, мʼяким та пористим. Начинку для нього можна використати будь-яку (наприклад, яйця із зеленою цибулею, тушковану капусту або ж підсмажений фарш).

Під час приготування заливних пирогів чимало господинь зіштовхуються із тим, що начинка осядаϵ на дні випічки. Щоб цього не сталось у вас – скористайтесь одніϵю хитрістю, яку “Один факт” розповість нижче.

Тісто для заливного пирогу: головні складові і рецепт приготування
Тісто для заливного пирогу: головні складові і рецепт приготування

Щоб приготувати тісто для заливного пирогу – підготуйте наступні складові:

  • 1.5 склянки молока (приблизно 375 мл);
  • 2 склянки борошна вищого сорту (280 г);
    куряче яйце (1 штука);
  • вершкове масло: 40 г;
  • рослинне масло: 4 ст. л.;
  • розпушувач для тіста: 2 ч. л.;
  • цукор: 1 ч. л.;
  • сіль: 1 ч. л.

Щоб приготувати начинку для заливного пирогу, вам знадобляться:

  • варені курячі яйця: 5 штук;
  • рослинне масло: 2 столових ложки;
  • зелена цибуля: 1 пучок;
  • одна щіпка солі.

Покрокова інструкція з приготування заливного пирогу

Заливний пиріг: покрокова інструкція з приготування смачної випічки
Заливний пиріг: покрокова інструкція з приготування смачної випічки

Крок № 1. Дрібно наріжте варені курячі яйця. Влийте на пательню рослинну олію (2 столових ложки) і розігрійте. Додайте туди ж зелену та дрібно нарізану зелену цибулю. Готуйте страву, ретельно помішуючи — протягом одніϵї хвилини. Цибулю потрібно постійно помішувати, щоб вона не пригоріла.

Крок № 2. Гарячу цибулю з маслом треба змішати із яйцями. Суміш треба посолити та перемішати. Така начинка з яϵць виходить соковитою, та маϵ соковитий смак.

Крок № 3. В окремій мисці слід за допомогою вінчика збити куряче яйце із цукром та сіллю.

Крок № 4. В яϵчну суміш слід влити молоко, розтоплене на пательні вершкове масло і рослинну олію.

Крок № 5. Борошно перемішують з розпушувачем тіста та порціями додають в миску з яйцями та молоком. Щоб правильно виміряти обʼϵм борошна — скористайтесь склянкою 250 мл.

Крок № 6. За допомогою вінчика замішують ніжне та не дуже густе тісто. Далі його залишають на 5 хвилин — щоб воно настоялося.

Крок № 7. Форму для випікання розміром 18* 25 см треба змастити рослинною оліϵю та вилити в неї половину зі зробленого тіста.

Крок № 8. Розігрійте електричну духовку до температури + 200 °С. Помістіть в неї форму із майбутнім пирогом на 7 хвилин. Завдяки цим діям тісто стане більш щільним та буде чудово утримувати навіть найважчу начинку. Вона точно не опуститься на дно заливного пирогу.

Крок № 9. Скористайтесь ціϵю діϵвою порадою, щоб втримати начинку посередині пирога. Далі – викладайте зверху на тісто підготовлену соковиту начинку з яϵць. Зробити це потрібно швидко.

Крок № 10. Коли начинка викладена повністю – її зверху закривають рештками сирого тіста.

Крок № 11. Заливний пиріг випікайте в духовці, розігрітій до 180°С протягом 35 хвилин.
Коли пиріг зарумʼяниться — можете виймати його з духовки. Дайте йому трохи охолонути, а далі – розділіть на однакові квадратні або прямокутні шматочки за допомогою ножа.

Подавайте заливний пиріг із зеленню та яйцем разом із кавою або чаϵм. Насолоджуйтесь неперевершеним смаком домашньої випічки разом із рідними або наодинці.

Нові статті

Схожі статті

Ягоди цілі і не розварюються. Готую полуничне варення на зиму за цим рецептом 20 років — і завжди смачно

Рецепт приготування полуничного варення — перевірений часом. Зимній десерт смажать на пательні. Він виходить смачним, насиченим та з цілими, не розвареними ягодами. Читайте рецепт варення нижче.

Запечене сало — ідеальна страва до будь-якого застілля: як приготувати найсмачніший національний продукт

Запечене сало із запашними спеціями — царська страва до будь-якого застілля. "Один Факт" пропонуϵ до уваги читачів рецепт приготування найсмачнішого сала в духовці.

“Буде шестеро”: Лілія Ребрик натякнула на появу нових діточок і анонсувала гендер-паті на власній ділянці

Лілія Ребрик приголомшила шанувальників заявою про… чергове гендер-паті. Телеведуча розповіла, що через два місяці після народження доньки Аделіни в їх родині знов очікують на поповнення.

Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні можуть зникнути: оператори розповіли, яких сценаріїв очікувати

В Україні може зникнути мобільний звʼязок та Інтернет через постійні відключення світла. Про це повідомили оператори мобільного звʼязку. Які сценарії чекають українців — читайте далі.