Неперевершений смак дитинства: суддя “МастерШеф” Володимир Ярославський поділився рецептом качки з галушками

Суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський пригадав дитинство та приготував качку із галушками в казані. "Один Факт" пропонує до вашої уваги найсмачніший рецепт від шеф-кухаря.

Суддя з “МастерШеф” Володимир Ярославський пригадав дитинство. І в нього відразу виникли асоціації із полтавськими галушками та варениками на пару. Адже рідна бабуся Ярославського жила в Драбівському районі, а він сам з 13 років мешкав та навчався в Полтаві.

Вдавшись до спогадів, Володимир Ярославський взяв до рук польовий казанок і приготував у ньому качку із галушками. Кухар зазначив, що це страва вийшла дуже смачною. А ще розповів, що готувати її можна й вдома — в звичайній каструлі. Пропорції можна зменшити на свій огляд.

Інгредієнти для приготування качки із галушками:

  • качка: 1 штука (2 кг);
  • цибуля ріпчаста: 3 штуки (450 г);
  • морквина середнього розміру: 3 штуки (450 г);
  • олія, сіль, чорний перець, духмяний перець, орегано;
  • паприка: 1 столова ложка;
  • біле вино, 2 літри води;
  • кефір: 2.5% (270 грамів);
  • яйце куряче: 1 штука;
  • борошно: 500 г;
  • сода: 8 г (1 чайна ложка);
  • сіль: за смаком.

Покрокова інструкція з приготування смачної качки із галушками

Крок № 1. Качку розрізають на 8-12 шматків, безпосередньо з кістками.

Крок № 2. Казан або каструлю нагрівають на вогні. Додають олію та обсмажують шматочки качки до появи румʼяної скоринки.

Крок № 3. Додають до качки моркву та цибулю. Обсмажують разом.

Крок № 4. Додають сіль, чорний та духмяний перець, паприку, спеції і трохи білого вина — щоб готова страва вийшла більш ароматною. Також треба додати воду.

Крок № 5. Тушкувати качку потрібно до того моменту, допоки мʼясо не стане мʼяким. Зазвичай на це йде приблизно 60 хвилин.

Крок № 6. Поки качка томиться на повільному вогні — готують тісто на галушки. У великій мисці замішують кефір, яйце, сіль. Додають соду та борошно. Швиденько замішують тісто. Щоб галушки не втратили свою повітряність – тісто замішують не занадто довго.

Крок № 7. Тісто повинно постояти приблизно 20 хвилин. Потім з нього нарізають галушки та обвалюють в додатковій порції борошна.

Крок № 8. Коли качка буде повністю готова — в ній багато смачної, наваристої юшки. Вона має насичений смак.

Крок № 9. Підготовлені галушки кидають у киплячу рідину. Зверху накривають кришкою і тушкують ще протягом 3-х хвилин. Перемішують, додають подрібнену зелень петрушки та кропу. За бажанням можна додати зелений молодий часник.

Качка з галушками готова. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.