Святослав Вакарчук вдячний Сергію Жадану, що врятував йому життя у Харкові: “Була в метрі від моєї ноги”

Сергій Жадан врятував життя Святославу Вакарчуку. Трагедія могла статися на харківській Салтівці, але письменник й музикант вчасно зорієнтувався.

Сергій Жадан врятував життя Святославу Вакарчуку. Трагедія могла статися на харківській Салтівці, але письменник й музикант вчасно зорієнтувався.

Якось подруга, повернувшись від доньки з Харкова, розповіла, що на ринку Барабашово вступила в полеміку з місцевими продавчинями. Ті були свято переконані, що існує домовленість з президентом рф щодо обласного центру. Мовляв, путін не буде руйнувати Харків, як Донецьк, і місто тихенько відійде до сусідньої країни.

Святослав Вакарчук у Харкові

Як бачимо, минуло кілька років, і дійсність виявилася абсолютно протилежною. Росіяни бомблять місто на Сході з особливою жорстокістю вже півтора року поспіль, залишивши харків’ян без житла.

Особливо від бомбардувань постраждав спальний мікрорайон Салтівка, де до війни мешкало понад 400 тисяч осіб. Саме у цьому місці зі Святославом Вакарчуком сталася прикрість, яка ледь не коштувала життя лідеру “Океану Ельзи”.

Святослав Вакарчук та Сергій Жадан у Харкові

Вакарчук перебував там разом із Сергієм Жаданом 14 травня у день народження Святослава. Музиканти вирішили провідати 127-му територіальну бригаду. Співак хотів порадувати захисників власним співом. Та тут почув від військових, що поряд перебуває нерозірвана протипіхотна міна.

Вакарчук застиг на місці з гітарою в руках, а Жадан пильнував, щоб товариш не наступив на смертельно небезпечну іграшку, яка була буквально в метрі від ноги Святослава. Сергій обережно накрив її плафоном, вважаючи, що це допоможе.

Дивом врятований співак подякував колезі за порятунок. Долі артистів у дечому схожі. Обоє розлучилися після багатьох років спільного життя. У Вакарчука після того народилися двоє дітлахів. У лідера гурту “Жадан і собаки” все це ще попереду.

Нові статті

Схожі статті

Гороскоп на 10 травня 2024 року для знаків Зодіаку Терези, Овен, Діва: очікуйте на приємну новину

Гороскоп на 10 травня 2024 року для знаків Зодіаку Терези, Овен, Діва: зірки пророкують день багатий на хороші емоції та гарні новини. Проживіть його на максимум.

Пес Ксенії Мішиної наробив шкоди: поки чекали на Платона, він зайнявся шкільними квітами в коридорі

Ксенія Мішина – не тільки талановита акторка. Вона ще й турботлива матуся. Днями вона прийшла забирати сина зі школи разом із пухнастим улюбленцем. Дізнайтесь, що наробив песик в шкільному коридорі?

Tayanna, Віктор Павлік, Євгенія Власова: українські артисти, які не змогли пройти Нацвідбір на “Євробачення”

Jerry Heil та alyona alyona влаштували справжній фурор на "Євробаченні" в Мальме, втрапивши у гранд-фінал шоу. Тим часом деяким нашим знаменитостям так і не вдалося побувати на цій сцені.

Гороскоп на 10 травня 2024 року для знаків Зодіаку Рак, Водолій, Стрілець: фінансова невдача чекає на вас

Гороскоп на 10 травня 2024 року для знаків Зодіаку Рак, Водолій та Стрілець: астрологи радять бути обережними щодо власних фінансів, а також витрат.