Народилась в Сімферополі і знімала фільми про кохання: куди зникла Оксана Байрак, про яку вже всі забули

Режисерка Оксана Байрак зі своїми фільмами колись була на піку пулярності. Але зараз про творчиню телевізійних мелодрам майже нічого не чутно. "Один факт" розповість, де зараз знаходиться Байрак.

Оксана Байрак — кінорежисер, сценарист, акторка, продюсерка і телеведуча. Раніше її імʼя було в Україні доволі популярним. Але зараз про Байрак практично нічого не чутно. Де вона знаходиться – розповість “Один Факт”.

Оксана Іванівна Байрак народилась в місті Сімферополь, в родині юриста. Її матір була економістом і усе життя прожила в Алушті.

До початку повномасштабного вторгнення Оксана Байрак знімала в Україні по декілька художніх фільмів на рік і створила власну продюсерську студію «Studio Bayrak». Рік заснування студії: 1991. З моменту створення ця компанія випустила понад 20 фільмів та телевізійних серіалів.

Режисерка Оксана Байрак вважаϵ себе щирою українкою
Режисерка Оксана Байрак вважаϵ себе щирою українкою

Після початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року Оксана Байрак втекла до росії. Це й не дивно, бо режисерка давно мала проросійську позицію, хоч і називаϵ себе щирою українкою. Про це одного разу казав актор українського театру та кіно Сергій Калантай. Він знімався у фільмах Байрак і до початку вторгнення товаришував із режисеркою. Артист пригадав, як колись привітав Байрак із днем народження, але відповіді від неї не отримав. Невдовзі, коли Калантай побачив, як Оксана Байрак висловлюϵться про Україну — взагалі припинив із нею будь-яке спілкування.

Також Сергій Калантай розповідав, що Байрак ніколи не спиралась у своїй творчості на українського Довженка або ж Миколайчука. Та й гроші, на які вона знімала свої фільми — були російськими. Режисерка знаходила їх саме там, а потім – адаптувала в Україні.

Зараз Оксана Байрак перебуваϵ в своїй улюбленій Росії та знімаϵ там новий фільм – для пропагандистського каналу. Втім, в одному із своїх нещодавніх ефірів у соцмережі Instagram Байрак заявила, що плануϵ повернутись в Україну, бо суму ϵі за Одесою, де довгий час жила, й за іншими українськими містами. Та й взагалі – Байрак вважаϵ себе щирою патріоткою. В ефірі вона навіть заспівала “Червону Руту”.

Куди зникла королева жіночих мелодрам Оксана Байрак
Куди зникла королева жіночих мелодрам Оксана Байрак

Втім, з патріотизмом Байрак ледь не згодні українські митці. Окрім Сергія Калантая в бік режисерки негативно висловлювалась і Наталка Денисенко, а також Катерина Тишкевич, яка знімалась в телесеріалі від Байрак “Ничто не случаеться дважды”.

Катерина пригадувала, що королева мелодрам завжди повторювала російський наратив про братні народи, а ще жартувала колись про те, що цілком могла б вийти заміж за Володимира Путіна. На той момент Тишкевич подумала, що це якийсь жарт, але згодом — зрозуміла, що ці фрази від Байрак були недалекі від істини.

Новий фільм, який Байрак зараз знімаϵ на росії, називаϵться “Дождь на исходе лета”. В ньому приймаϵ участь російський актор Антон Батирϵв, який раніше знімався в українських мелодрамах.

Нові статті

Схожі статті

Червоний клатч і чорна сукня: Ольга Сумська перевтілилась в рокову жінку, щоб сходити в казино без Борисюка

Славетна "Роксолана" Ольга Сумська змінила свій стиль заради нової ролі. Як виглядаϵ новий образ артистки вчорній сукні та з яскраво-червоним клатчем — подивіться в матеріалі від "Один Факт".

Навіть м’ясоїдам “зайде”: Злата Огнєвіч показала, як приготувати стейки з молодої капусти на корисний обід

Екс-учасниця романтичного шоу "Холостячка-2" Злата Огнϵвіч часто хвалиться у соцмережах кулінарними талантами. На цей раз красуня приготувала стейки з молодої капусти і розповіла детальний рецепт.

Навіщо посипати віник сіллю: українцям розповіли ефективний спосіб, як почистити його від пилу

Віник – незамінний помічник для кожної господині. Але після довгого використання він залишаϵ розводи. Почистити брудний віник допоможе корисний лайфхак. Детальніше розповість про нього "Один факт".

На Україну знов насуваються заморозки: в Укргідрометцентрі розповіли, коли чекати потепління

В українському Гідрометцентрі розповіли про похолодання майже в усіх регіонах України у найближчі дві доби. До яких позначок опустяться стовпчики термометрів та коли чекати потепління? Читайте далі.