Шеф-кухар Євген Клопотенко зробив це з яйцем вперше за 24 роки: рідкісний кадр від майстра кулінарних справ

Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів про свої досягнення. Він вперше за 24 роки зробив це із курячим яйцем. Що саме зробив кулінар – "Один Факт" розповість далі у матеріалі.

37-річний Євген Клопотенко вміϵ дивувати суспільство не тільки гастрономічними рецептами і найсмачнішими стравами. Цей молодий хлопець вміϵ і пісні заспівати, якщо треба, і донати збираϵ, і власними руками дещо може зробити.

В одному із нещодавніх Stories на своїй сторінці Instagram Євген Клопотенко розповів, як йому вдалось повернутись до давно забутої справи.

Шеф-кухар вже розпочав приготування до Великодня і саме тому на його сторінці часто зʼявляються світлини з гарними і різноманітними пасками. Наприклад, в одній з недавніх своїх публікацій Клопотенко закликав усіх українців приϵднатись до великоднього челенджу і пригадати суто українські традиції цього свята: гаївки, писанки і добре пропечені, пишні пасочки.

Про одну з давніх традицій Великодня, а саме – розпис яϵчок, Євген Клопотенко нагадав у Stories. Шеф-кухар розпочав челендж великодніх справ і першою серед них виявилось… створення писанки до Великодня.

Євген Клопотенко продемонстрував власну писанку, яку розмалював вперше за останні 24 роки. Під час розпису яϵчка кулінар використав базовий синій колір, а також — червоні фарби для створення цяток, а ще – білий та жовтий кольори для візерунку.

Писанка в Євгена Клопотенка вийшла дійсно гарною. “Один Факт” пропонуϵ пригадати, що уявляϵ собою такий великодній декор на яйцях і чим він відрізняϵться від крашанок.

Шеф-кухар Євген Клопотенко зробив це з яйцем вперше за 24 роки
Шеф-кухар Євген Клопотенко зробив це з яйцем вперше за 24 роки

Писанка — традиційний різновид декору на великодніх яйцях. Візерунок на шкаралупі створюють за допомогою різнокольорових барвників та воску.

Писанка сама по собі символізуϵ початок нового життя. Предки сучасних словʼян називали розписні яϵчка “красними”. В стародавні часи митці декорували писанки саморобними фарбами, які виготовлялись з квітів, трав, плодів дерев.

Сучасні писанки створюються у різноманітних техніках. Для прикрашання яϵць використовують в тому числі і синтетичні барвники. Від звичайної крашанки такий декор відрізняϵться саме наявністю візерунку на яйцях.

Нові статті

Схожі статті

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?

“Ти назавжди в моєму серці”: переможниця “Мастершеф 2” Ліза Глінська розповіла про втрату маленького сонечка

Переможниця і суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла про сумну подію в родині. Що саме сталось у кулінарки і кого вона втратила? Читайте детальніше в матеріалі від "Одного Факту".