Чи дозволять українцям відвідати церкву Великодньої ночі: Київ, Харків і Львів уже визначилися

Допоки керівництво інших областей розмірковує, чи слід скасовувати комендантську годину під час Великодніх святкувань, у Києві, Львові й Харкові вже визначилися з цим питанням.

У ніч з 15 на 16 квітня кияни не зможуть посвятити паски, оскільки комендантську годину цього дня КМДА не наважилася скасувати. Як завше, вона діятиме з півночі до 5 години ранку. У цей час пересування у напрямку церкви забороняються. Хіба що буде оголошено повітряну тривогу. Тож ті, хто захочуть відбути Великодню службу повністю, мають перебувати в церкві всю ніч, оскільки переміщатися по вулиці буде заборонено без спеціальної перепустки.

На Великдень вирішили не робити виключень

Львів і Харків підтримали подібне рішення і скасовувати комендантську годину навіть у велике релігійне свято не збираються. У місті Лева години комендантської години збігаються зі столичними, а на Харківщині заборона виходити з дому розпочинається о 23 годині. Додатково мешканцям Харківської області заборонили відвідувати кладовища на деокупованих територіях через надмірну мінну загрозу.

Тривалість комендантської години по регіонах

Інші області поки не сповістили свого рішення щодо скасування комендантської години на Великдень, та, скоріш за все, ніяких винятків з правила не буде. Переважна більшість регіонів країни визначила час заборони з нуля до 5-ої години ранку. Такі обмеження пересування діють на Вінниччині, Волині, Дніпровщині (за винятком окремих районів), Житомирщині, Івано-Франківщині, Одещині, Рівненщині, Чернівеччині, Хмельниччині.

Вільно відвідати вночі церкву на Великдень можна на Закарпатті

У Полтавській, Тернопільській, Черкаській та Чернігівській областях обмеження ще менші – всього до 4 години ранку. Сум’янам дозволяється перебувати на вулиці з 4-ої ранку, але додому слід повернутися не пізніше 23 години.

У мешканців Кіровоградської та Запорізької областей є обмеження з 23 години до 5-ої ранку. На Миколаївщині комендантська година зсунута з 0:00 до 6-ої ранку. Найсуворіші порядки на Херсонщині, Донеччині й Луганщині. На півдні заборона розповсюджується з 20-ої до 6-ої години, на сході – з 21-ої до 5-ої години.

Лише православні мешканці Закарпаття насолодяться Великодніми святами повною мірою, оскільки тут не діє комендантська година.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?