Закарпатці взялися до озеленення: висадили шевченківські дубочки, тюльпани, платани і навіть тернистий лимон

Мукачево й Ужгород віднині милують око не лише японськими сакурами. В останній час тут з'явилося чимало інших – екзотичних і символічних – рослин.

Тернистий лимон

Мешканці Мукачева можуть вдосталь помилуватися екзотичною рослиною – тернистим лимоном. Задля цього достатньо пройтися поблизу Центру надання адміністративних послуг.

Тернистий лимон добре прижився у Мукачевому

Тож сміливо можна фотографуватися не лише біля сакур, але й залучити додаткову локацію. Рослина хоч і належить до цитрусових, але є найбільш холодостійким представником виду, здатним переживати морози до -15-20°С. Так що закарпатський клімат припав тернистому лимону до снаги.

Тюльпани

Тюльпанову алею в Мукачевому висадили у пам’ять про захисника-земляка. Роман Жук поліг на війні, відстоюючи незалежність України. 13 тис. цибулин пішло на облаштування пам’ятного місця на площі Тараса Шевченка.

Тюльпани на честь Героя

До висадки у 2022 році долучилася дружина мужнього бійця Лєна та небайдужі мукачівці. Локацію було обрано невипадково. Саме напроти університету вони познайомилися одне з одним.

Дуби і платани

В Ужгороді висадили 80 молодих дерев, півсотні з яких складають платани, а решта – дуби. Таким чином закарпатці підтримали екоакцію “Шевченко єднає Україну”. Зо три десятка жолудів були зібрані біля дуба Шевченка на Черкащині, і з них виростили саджанці. Ще в дитинству маленький Тарасик полюбляв сидіти в тіні розлого дуба, малюючи і ховаючи тут свої доробки, що пан Енгельгардт не побачив.

Шевченківські дубочки в Ужгороді

Почесну місію висадження дубків у Боздоському парку довірили місцевим депутатам і представникам екологічної інспекції. 20 шевченківських дубочків тепер прикрашатимуть алею Слави, ще 10 можна буде побачити в різних куточках парку. Нову вулицю Богомольця урізноманітнять саджанцями 50 платанів, які чудово впишуться в широкий проспект, коли підростуть.

Платани в Ужгороді

Нові статті

Схожі статті

Гороскоп на 28 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: вдача буде з вами – головне триматися за свою мету

Гороскоп на 28 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: зірки радять вірити в свою мрію, адже так вона обов'язково здійсниться. Астрологічний прогноз.

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?