Породіллі у 2023 році мають шанс отримати відразу два пакунка малюка: від держави і від благодійників

Життя завжди перемагає смерть. От і українки, попри повномасштабну війну, продовжують народжувати дітей. Природно, у новоспечених мам виникають питання щодо отримання безкоштовного набору для немовляти. Як це треба робити?

Благодійна допомога

Безплатні набори для немовлят із боді, светриками, черевичками, підгузками, дитячим харчуванням й іншими необхідними для малюків предметами вирішила сформувати для українських діток BGV Charity Fund.

Благодійники витратили 1 мільйон доларів на підготовку 10 тис. наборів. Право на отримання пакунка мають батьки, якщо дитинці не минуло ще 3 місяців. Звісно, мешканці тимчасово окупованих територій на подібну допомогу розраховувати не можуть.

Благодійна організація безплатно роздає набори для малюка

Заявка подається онлайн із додаванням сканів свідоцтва про народження дитини, паспорту одного з батьків, ІПН. Після розгляду посилка буде відправлена “Новою поштою”.

Офіційна допомога

Пакунок малюка від держави у 2023 році ніхто не скасував. Окрім допомоги при народженні дитини батьки мають право на отримання “пакунка малюка”. За їхнім бажанням можна отримати суму грошей, еквівалентну його вартості.

Зазвичай ця одноразова допомога видається тим медичним закладом, в якому жінка народжувала дитину. Ті, хто народили за кордоном, удома чи в окупації, звертаються за цим видом допомоги в підрозділ з питань соціального захисту населення.

Замість пакунка маляти можна отримати гроші на карту

Заявку і відповідний пакет документів слід встигнути подати у перші 30 днів життя немовлятка.

Якщо є бажання замість “пакунку малюка” отримати гроші, звертатися до відповідних служб можна протягом 12 місяців з дня народження дитини. Щоб отримати послугу “єМалятко” у грошовій формі додатково знадобиться підписати відмову від “пакунку малюка” всіма родичами. А ще вказати номер рахунку, куди має бути перерахована сума допомоги.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?