У травні українці без діла не сиділи: наклепали купу рекордів – спортивних і не тільки

Українці не втомлюються демонструвати всьому світу єдність нації і вміння згуртуватися заради спільної ідеї. Травень не став виключенням – до національної скарбнички додалися нові досягнення співвітчизників.

Богатирські змагання

Вперше після початку активної фази війни у Запоріжжі відбулися змагання з богатирського багатоборства. Позмагатися в силових вправах типу підйому Зерхера, логліфту, прогулянці фермера, богатирській тязі та утриманні ваги перед собою з’їхалися чотири десятки велетнів із різних куточків країни.

Українські чоловіки-рекордсмени

Удача цьогоріч посміхнулася копу з Луганщини Дмитру Іголкіну, який щойно повернувся на ротацію. Міцний чоловік утримував перед собою гирю у 24 кг цілих 50,34 секунди. Це безумовний рекорд України.

Найдовший торт-вишиванка

У Дніпрі власна травнева атмосфера. Тут виготовили величезний торт завдовжки у 2,5 м, який має форму вишитого рушника. Дійство відбувалося у приміщенні Дніпровського центру професійно-технічної освіти туристичного сервісу.

Торт-рушник довжиною 2,5 м

Таким чином учні і викладачі долучилися до конкурсу “Незабутні гастрономічні традиції України. Вишиванка”. На створення гастрономічного генетичного коду українців пішло 7 кг борошна, 270 яєць. Усе це здобрили 18 кг повидла і кремом з 2 кг цукру та 1 кг білків. Ще стільки ж цукру і трішки білків знадобилося для створення глазурі.

Рекордна руханка

Хмельничани вирішили зайнятися пропагандою здорового способу життя. Всесвітнього Дня руханки влаштували грандіозне шоу. До зарядки, що відбувалася в спортивно-культурному центрі “Плоскирів”, долучилися понад сім десятків вихованців із двох дитсадочків та учні 5-6 класів.

Наймасовіша національна руханка у Хмельницькому

Таким чином діти стали учасниками всеукраїнської онлайн-руханки. Таким чином, залучивши міста України, вдалося встановити новий національний рекорд.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?