Українська альпіністка підкорила вершину вулкану в Папуа Новій Гвінеї: відтепер там майорить наш прапор

Українка здійняла наш прапор над вершиною вулкана Гілуве, найвищого вулкана не лише на острові Папуа-Нова Гвінея, а і всієї Океанії та Австралії.

Ця альпіністка – 44-річна Тетяна Яловчак, уродженка шахтарського містечка Селидове Донецької області. Жінка має не лише екстримальне захоплення альпінізмом, а і три вищі освіти, окрім них ще кваліфікацію психолога, інструктора з йоги, арттерапевта та сомельє. Також вона активно волонтерить – дуже насичена біографія, чи не так?

За життя Тетяна підкорила пів сотні гір на кожному континенті світу, і стала першою українкою, що підкорила 7 вершин на всіх континентах. На кожне своє сходження на гору вона завжди брала український традиційний вишитий рушник. Вершину вулкану Гілуве вона підкорила без страховки та безстрашно подолала 4300 метрів і розгорнула там рідний синьо-жовтий стяг.

“Своїми сходженнями я розповідаю про нашу Україну. Моя місія — показувати, хто ми, яка наша культура, щоб люди у різних куточках світу відчули нашу душу. Тому і сходження на Еверест було з українським рушником. Я не закликаю вас йти в гори та підкорювати Еверест. Я закликаю вас ставити масштабні цілі, такі як Еверест” – каже Тетяна Яловчак.

До речі, сходження на Еверест Яловчак здійснила ще в 2016 році. Тоді це теж була величезна подія, і Тетяна була другою українкою, що підкорила Еверест, буквально на наступний день після першої. А підкорення 7 вершин світу жінка здійснила лише за 5 років – починаючи з 5895-метрової Кіліманджаро в Африці в далекому 2012 і закінчуючи 4892-метровим Піком Вінсон в Антарктиді у 2017.

Зараз альпіністка пише другу книгу. Скоріше за все, вона теж буде мотиваційною, як і перша – у 2020 році спільно з видавництвом “Наш Формат” було видано “Підкори свій Еверест. Як поразку перетворити на перемогу”, де були описані теми мотивації, саморозвитку, і сам шлях до підкорення найвищої точки світу.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?