Ухилянтам від податків підготуватися: в Україні запланували додаткові обмеження на грошові перекази

НБУ запланував чергові зміни і розробляє проєкт рішення про обмеження карткових переказів та встановлення лімітів на перекази через термінали. Детальніше читайте в матеріалі від "Один Факт".

Перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова повідомила, що наразі Нацбанк України працює над розробкою проекту рішення про додаткові обмеження переказів між картками українських банків. Також влада планує запровадити граничні ліміти переказів готівки між терміналами самообслуговування.

Український уряд хоче ввести додаткові обмеження,по переводах з карти на карту
Український уряд хоче ввести додаткові обмеження,по переводах з карти на карту

За словами заступниці голови НБУ — ці нововведення не стосуються всієї країни, але можуть торкнутись великої кількості бізнесу, представники якого навіть зараз продовжують використовувати різноманітні механізми зменшення оподаткування.

Катерина Рожкова зауважила, що ці заходи необхідні для того, аби ефективно боротися з ухиленням від оподаткування та іншими маніпуляціями.

В Україні запланували додаткові обмеження на переводи і оплату в терміналах самообслуговування
В Україні запланували додаткові обмеження на переводи і оплату в терміналах самообслуговування

Як свідчить заява заступниці голови НБУ — обмеження будуть стосуватись не всіх громадян. Але в них на меті — зменшити можливість ухилення від оподаткування. А також — інших форм фінансових маніпуляцій. Національний банк планує проводити консультації з іншими органами влади задля того, щоб максимально оптимально реалізувати ці заходи.

В Україні також розглядають інші фінансові ініціативи. Наприклад, влада запланувала зміни в системі оподаткування для фізичних осіб-підприємців. Національна стратегія розвитку передбачає, що прибуток підприємців буде оподатковуватись за змінною ставкою, яка залежатиме від рівню їх прибутку.

Український уряд знаходиться в пошуку нових джерел фінансування для бюджету шляхом збільшення податків чи оптимізації витрат.

Наразі існують певні проблеми, пов’язані зі скороченням фінансування від наших американських партнерів. Але уряд України планує звернутись до міжнародного валютного фонду задля того, щоб отримати в ньому фінансову допомогу.

Нові статті

Схожі статті

Як навесні захистити розсаду від заморозків: способи, які вбережуть рослини від вимерзання. Врожаю – бути!

В травні городники із рідних куточків України вже розпочали висаджувати розсаду у відкритий ґрунт. Захистити її від весняних заморозків вночі допоможуть деякі поради. Читайте про них нижче.

Салат “Серцеїдка” на свята й просто так: справжня симфонія смаків, яка перевершує “Олівʼє” і “Крабовий”

Салат "Серцеїдка" можна готувати не лише для домашніх у будень, але й на свято для гостей. Смак виходить доволі оригінальний. Тож нарізати "Олів'є" чи "Крабовий салат" не буде необхідності.

Міка Ньютон знову опинилася в онкологічному центрі, в якому лежала 5 років тому: “Рак так мене змінив”

Співачка і акторка Міка Ньютон народилась в місті Бурштин Івано-Франківської області, але багато років живе в Америці. Нещодавно вона опинилась під крапельницями. Дізнайтесь, що сталось із зіркою.

Цибульська зізналася, що українські артисти заробляють менше, ніж повинні: “У людей немає звички платити”

Ольга Цибульська підняла тему творчих заробітків в Україні. Чому на думку співачки артисти заробляють у нас менше, ніж повинні і не можуть побудувати карʼϵру — дізнайтесь про це просто зараз.