Що таке адвент-календар? Набуваємо нових традицій до Різдва – фахівці дали відповіді на всі запитання

Наближається Різдво, яке в Україні тепер теж відзначається за григоріанським календарем - 25 грудня. У світі є цікава традиція, за 24 дні до цього свята, близьким дарують адвент-календарі

Адвент – з латинської мови перекладається, як “пришестя”, або період очікування перед Різдвом.

Адвент-календар – це урочисто прикрашена коробка, в якій пронумеровані маленькі скриньки. У кожному відділенні подарунок-сюрприз. Щодня, до самого Святвечора, дитина відкриває одну коробочку, знаходячи там солодощі або іграшку.

Чим адвент-календарі заслужили на таку увагу?

Перший такий календар з’явився у Німеччині. Герхард Ланг у 1903 році надрукував 24 кольорові картки на різдвяні теми, які кріпилися до картону. Вони настільки сподобалися дітям та дорослим, що за роки роботи друкарні, створено близько 30 календарів для дітей.

Адвент-календар із цукерками
Адвент-календар із цукерками

У 1958 році з’явився календар із цукерками у кожній коробочці. Незабаром традиція поширилася Європою і навіть перекочувала до Америки. Вона мала релігійний та виховний характер. Перш ніж отримати подарунок, дитина мала зробити завдання – прибрати в кімнаті, вивчити новий віршик, отримати хорошу оцінку.

В наш час адвент-календар може бути добрим подарунком і для дорослих. До того ж його не обов’язково купувати. Можна виготовити із підручних засобів. Крім шухлядок можна використовувати кишеньки з тканини, гарні шкарпетки, зимові рукавички, пакетики з кольорового картону та інших матеріалів. І покласти туди можна косметику, канцелярію, напої та все, на що вистачить грошей та фантазії.

Симпатична скринька з коробочками прикрасить будь-яку кімнату перед Різдвом
Симпатична скринька з коробочками прикрасить будь-яку кімнату перед Різдвом

Спочатку календар виконував роль відліку до Різдва, потім – подарунки-сюрпризи щодня, а зараз – це ще і виграшний бізнес. Багато відомих брендів випускають святкові коробки з відмінними товарами власного виробництва. Їх приваблює додаткова реклама та великий обсяг продажу. На свята можна позбутися навіть тих товарів, які залежали на полицях. У святковій метушні ніколи розбиратися.

Багато хто з нас, 31 жовтня відсвяткував Хелловін. Взимку, у лютому – відзначатимемо День Святого Валентина. Світ розширює межі, настав час перейняти і цю чудову традицію – придбати або виготовити адвент-календар!

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.