Дворічний малюк встановив світовий рекорд, піднявшись на Еверест: як виглядає наймолодший підкорювач вершин

Дворічний хлопчик став світовим рекордсменом – наймолодшою людиною, що здійснила зходження на Еверест. Хоч він і зробив це, сидячи в батька на плечах, рекорд зараховано. Детальніше читайте у статті.

Почалася ця історія з того, що батьки дворічного Картера Далласа – 35-річний Росс і 31-річна Джейд, – здали свій будинок у Глазгові (Шотландія) в оренду, і на виручені гроші купили квитки на переліт до Азії в серпні 2023 року. Родина вирішила протягом року подорожувати різними країнами, і розпочали свій шлях з Індії. Наступними зупинками були Шрі-Ланка, Мальдіви, знову Індія, Непал і Малайзія. Там вони відгуляли весілля й вирушили до Сингапуру, щоб відсвяткувати день народження Картера.

2-річний британець піднявся на Еверест і встановив світовий рекорд: фото наймолодшого підкорювача вершин
2-річний британець піднявся на Еверест і встановив світовий рекорд: фото наймолодшого підкорювача вершин

Родина вже через добу після приземлення в Катманду (Непал) розпочала своє сходження на Еверест. Вони були добре підготовані, адже вивчали дихальні техніки і загартовувалися в крижаних ваннах. Втім, найбільше Росса і Джейд здивувало те, що їх дворічний син переніс підйом на 5300 метрів над рівнем моря набагато краще за них.

Так, у селі перед базовим табором вони перевірилися у медиків, і після аналізу крові стало зрозуміло, що результати маленького Картера набагато кращі за батьківські. До речі, Росс і Джейд вирушали в похід у звичайних щоденних кросівках, і з малим сином, прив’язаним до спини чоловіка. З собою в них були куртки, спальники та їжа.

До цього наймолодшою підкорювачкою Евересту вважалася 4-річна дівчинка з Чехії.

Найбільш приємним в цій подорожі Далласи вважають те, що малюк вбирає в себе звичаї різних культур, які зустрічаються родині на шляху. Дворічному Картеру подобається грати з місцевими азійськими дітьми та вчити хоча б потроху їхні мови. Росс і Джейд переконані, що завдяки цьому їх син виросте толерантнішим до інших, і подорожі навчать його пристосовуватися в найрізноманітніших життєвих умовах. А що про це думаєте ви?

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?