Індія дала волю птаху миру: за що тайванського голуба взяли під варту і скільки йому довелось відсидіти

В Індії звільнили птаха миру — голуба. Понад 8 місяців поспіль він перебував під вартою і все — через підозри у шпигунстві на користь Китаю. Детальніше розповість матеріал від "Одного Факту".

Індійська поліція звільнила з-під варти голуба з Тайваню, якого тримали за гратами 8 місяців. Птаха миру підозрювали у шпигунстві на користь Китаю, але потім — розібрались в справі детально, виправдали голуба і відпустили його на свободу.

Голуба-учасника перегонів виправдали і відпустили в Індії
Голуба-учасника перегонів виправдали і відпустили в Індії

Впіймали імовірного шпигуна у передмісті Мумбаї, біля пристані Пір Пау. Приводом для підозр стали повідомлення, які були зафіксовані двома кільцями на нозі птаха. Вони були написані китайськими ієрогліфами.

Поліція, звісно, відловила птаха до з’ясування усіх обставин. Трохи згодом його відправили до спеціального тваринного притулку містечка Мумбаї. Проти голуба відкрили кримінальну справу про шпигунство. Але після з’ясування усіх обставин її все ж закрили за відсутності доказів і мотивів.

Під час свого розслідування поліція Індії з’ясувала, що голуб потрапив на територію їх держави з Тайваню. Але він — зовсім не шпигун, а учасник перегонів. До поліції звернулись із некомерційної компанії People for the Ethical Treatment of Animals — із проханням звільнити птаха, бо він не той, за кого його прийняли.

Після звільнення голуба було передано до Бомбейського товариства з запобігання жорстокому поводженню з тваринами. Невдовзі лікарі цього закладу визволили голуба, відпустивши на волю.

Цікаво, що поліція Індії вже не вперше підозрює птаха у шпигунстві. Наприклад, в 2020 році правоохоронці Кашміру затримали голуба, якого теж вважали шпигуном. Птах перелітав кордон між Індією та Пакистаном. Трохи згодом його теж випустили.

Взагалі останніми роками історії по птахів, які служать на користь тієї чи іншої країни – стали з’являтись в інформаційному просторі дедалі частіше. Окрім голубів в немилість потрапляють гусі, горобці, а разом із ними і комарі. Легенди про біологічну зброю, роль якої грають птахи – цікаві, але не мають під собою ніякого наукового обгрунтування.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?