Українка порівняла роботу у німецькому й українському супермаркетах: “Про це скажуть лише після влаштування”

Українці мріють проживати в ЄС і ладні заради цього на багато дечого. Та коли врешті потрапляють у Західну Європу, багато хто мріє якнайшвидше повернутися назад – бо там не завжди краще.

Коли в Україні вводили безвізовий режим, були побоювання, що вся працездатна частина населення виїде на заробітки. Та цього не сталося. Хто хотів, виїжджав, а переважна частина людей все ж воліла підшукати відповідну роботу на батьківщині.

Повномасштабне вторгнення призвело до нової хвилі переїздів. Кілька мільйонів людей змушені були перетворитися на біженців. Тож довелося звикати жити в нових умовах на чужині.

Особливості роботи в німецькому супермаркеті для українців

Одна з жіночок розповіла про враження від нових умов роботи. В Україні їй довелося працювати в декількох мережах супермаркетів. Гадала, що у нас справжній бардак і сподівалася, що в Німеччині, куди закинула її доля, будуть набагато кращі умови.

Та склалося дещо по-іншому. Біженка отримала мовний сертифікат В1, тому її взяли на роботу в німецький супермаркет. Але дуже скоро з’ясувалося, що такого рівня знань німецької мови абсолютно недостатньо.

Особливості роботи в німецькому супермаркеті для українців

Багато дечого в робочому процесі залишалося незрозумілим. Отже, було складно втямити, чого від тебе вимагають. Другим шоком стало усвідомлення, що роботу не поділяють за спеціальностями. Немає окремо прибиральника, продавця, касира, вантажника.

Усі ці обов’язки лягають на плечі одного робітника. Можливо, якби знала про це раніше, то відмовилася б. Але подібне вдалося з’ясувати вже у процесі. Не маючи освіти у сфері торгівлі – німецького диплома, жінка могла претендувати виключно на мінімальну оплату праці – 14 євро за годину.

За пів року такої каторжної праці бідолаха втямила, що справжній треш був зовсім не в Україні. Земляки, які опинилися в подібній ситуації, щиро поспівчували українці. Ще й тяжко зітхнули, бо іншого виходу нині вони не мають.

Нові статті

Схожі статті

Ягоди цілі і не розварюються. Готую полуничне варення на зиму за цим рецептом 20 років — і завжди смачно

Рецепт приготування полуничного варення — перевірений часом. Зимній десерт смажать на пательні. Він виходить смачним, насиченим та з цілими, не розвареними ягодами. Читайте рецепт варення нижче.

Запечене сало — ідеальна страва до будь-якого застілля: як приготувати найсмачніший національний продукт

Запечене сало із запашними спеціями — царська страва до будь-якого застілля. "Один Факт" пропонуϵ до уваги читачів рецепт приготування найсмачнішого сала в духовці.

“Буде шестеро”: Лілія Ребрик натякнула на появу нових діточок і анонсувала гендер-паті на власній ділянці

Лілія Ребрик приголомшила шанувальників заявою про… чергове гендер-паті. Телеведуча розповіла, що через два місяці після народження доньки Аделіни в їх родині знов очікують на поповнення.

Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні можуть зникнути: оператори розповіли, яких сценаріїв очікувати

В Україні може зникнути мобільний звʼязок та Інтернет через постійні відключення світла. Про це повідомили оператори мобільного звʼязку. Які сценарії чекають українців — читайте далі.