22-кілограмове пінгвіненя з Австралії стало знаменитістю: йому 9 місяців, а важить як мама і тато разом

Маленьке пінгвіненя королівського пінгвіна з акваріуму у Мельбурні встановило незвичний світовий рекорд. Цьому малечі лише 9 місяців, а воно важить, як мама і тато разом.

Девʼятимісячне пташенятко королівського пінгвіна із акваріума в Мельбурні стало справжньою зіркою соціальних мереж. Пінгвіненя на імʼя Песто, якому ще й року немає – має напрочуд велику вагу. Пташеня мешкає в акваріумі Sea Life в австралійському місті Мельбурн. На сьогоднішній день його вага становить… 22.5 кг.

За інформацією видавництва The Guardian – вага пташеняти вдвічі перевищує ту, яку мають його батьки – дорослі пінгвіни. Матуся і татусь пернатого велетня важать по 11 кг.

Координаторка з освіти Джасінта Ерлі зазначила, що такий розмір є для Песто аномальним. Адже інші пінгвіни його віку мали вагу не більше, ніж 18 кг.

Популярність пінгвіненяти Песто в світі обумовлена не тільки його великою вагою. Справа в тому, що цей пухнастий “хлопчина” має напрочуд гарний апетит і протягом дня може зʼїдати до 32 рибин. Вага цього корму іноді перевищує масу тіла маленького пінгвіна. І вдвічі більша, ніж у дорослих птахів.

9-місячне пінгвіненя Песто підкорило мережі своїм розміром
9-місячне пінгвіненя Песто підкорило мережі своїм розміром

Велетенська вага 9-місячного королівського пінгвіна обумовлена і батьківськими генами. Біологічний батько Песто є найбільшим пінгвіном в акваріумі.

Зараз фахівці з акваріуму Мельбурну чекають, що Песто схудне після того, як скине молоде оперення та обзаведеться “дорослим” пірʼям. Джасінта Ерлі також пояснила, що маленькі пінгвіненята набирають більше ваги, бо ще не вміють плавати. Тому їм потрібна така маса задля збереження тепла тіла.

-місячне пінгвіненя Песто підкорило мережі своїм розміром
-місячне пінгвіненя Песто підкорило мережі своїм розміром

Незважаючи на велику вагу Песто – здорове пінгвіненя. Його популярність у соціальних мережах зростає майже щодня. в королівського пінгвіненяти є особиста сторінка на сайті Sea Life Melbourne і там він встиг назбирати більш ніж 4 мільярди переглядів. Блогери зробили природне фарбування птаха одним з варіантів макіяжу.

Нові статті

Схожі статті

“Найсоковитіші”: Євген Клопотенко розкрив 2 секрети приготування котлет зі свинини – будуть, як у шефа

Чимало господинь готують найсоковитіші котлети зі свинини за перевіреними рецептами. Шеф-кухар Євген Клопотенко розсекретив своє бачення на цю страву. Пропонуємо до вашої уваги поради кулінара.

Зайде атмосферний фронт: синоптикиня назвала дату, коли в Україні стане прохолодніше – у вихідний

Синоптикиня Наталія Діденко розповіла українцям, коли слід очікувати похолодання. Найближчими днями в багатьох регіонах країни пануватиме тепло завдяки антициклону. А ось що буде далі?

Горобці зникають з міст України: орнітологи назвали причину і розповіли, як це впливає на довкілля

В багатьох українських містах спостерігається незвичне явище. Там зникли горобці. Оскільки пернаті мешканці представляють собою важливу частину екосистеми — орнітологи радять звернути на це увагу.

Штраф 1000 євро: чому у Швейцарії після 22:00 не можна змивати унітаз і приймати душ – дивні закони світу

Швейцарія — країна, відома своєю неймовірною природою та високою якістю життя. Але поряд із цими аспектами існують і деякі незвичні правила, які можуть дивувати як місцевих жителів, так і туристів.