Один факт про морквяний сік, після якого ви захочете пити його щодня: все про користь овочевого напою

Окрім того, що морквяний сік виглядає яскраво та смакує майже усім, він ще містить в собі безліч вітамінів і мінералів, які точно не будуть зайвими для здоров'я і краси.

Ще в мідесятих роках минулого століття вченим стало відомо про користь морквяного соку для серцево-судинної системи, про здатність овочевого напою попереджувати онкологію, ожиріння та деменції. Найбільша перевага його в тому, що морквяний сік можна всім – виключенням є лише люди з алергією.

А детальніше про користь морквяного соку для організму та причини, чому лікарі рекомендують пити його ледь не всім – читайте далі.

Дієтологи розповіли про користь морквяного соку: ці факти вас точно здивують
Дієтологи розповіли про користь морквяного соку: ці факти вас точно здивують

Морквяний сік, зокрема фреш, багатий на вітаміни A, B, C i K, а також каротиноїди, лютехн та зеаксин – потужні антиоксиданти. Механічний вплив – подрібнення моркви до стану соку, – робить всі ці речовини легкозасвоюваними. Для того, щоб полегшити його перетравлення, варто додати будь-яку олію, тому що вітаміни А і К жиророзчинні.

Напій з помаранчевого овоча прискорює секрецію жовчі, що, в свою чергу, пришвидшує метаболізм в цілому – саме жовч відповідає за розщеплення жирів. Так, додавши до своєї дієти морквяний фреш, ви схуднете в рази легше.

Бета-каротин, що міститься в моркві, не лише покращує колір шкіри, а й захищає клітини сітківки ока, що попереджає дегенерацію жовтої плями, катаракту чи сліпоту. За попередження останнього також відповідає лютеїн, який теж міститься в моркві.

Ви, напевно, вже чули – багато проблем шкіри (акне, псоріаз тощо) лікуються ретиноїдами. Бета-каротин і є такою речовиною – особливо морквяний сік допоможе тим, кого турбують лише поодинокі висипання та легкі форми шкірних проблем. Вітамін С, на який теж багата морква, допоможе вам попередити висипи та зморшки.

Дієтологи розповіли про користь морквяного соку: ці факти вас точно здивують
Дієтологи розповіли про користь морквяного соку: ці факти вас точно здивують

Втім, лікарі рекомендують бути обережними з кількістю споживаного соку – адже в ньому нема клітковини (тільки якщо ви не додаєте м’якоть). Варто обмежитися однією склянкою чудо-напою на добу.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?