Два стовпа на дорозі краще обійти, а не проходити між ними: чим загрожує подібна необачність

Напевно, кожен із нас у дитинстві боявся, як вогню, двох стовпів, з'єднаних між собою. Не скільки самої конструкції посеред тротуару, як проходження між цим таємничим трикутником. Усі намагалися обійти перешкоду, аби тільки не пройти між стовпами. Розберімося, звідки взялася подібна прикмета.

Напевно, кожен із нас у дитинстві боявся, як вогню, двох стовпів, з’єднаних між собою. Не скільки самої конструкції посеред тротуару, як проходження між цим таємничим трикутником. Усі намагалися обійти перешкоду, аби тільки не пройти між стовпами. Розберімося, звідки взялася подібна прикмета.

Будь-яка забобонна людина скаже, що проходити між стовпами – погана прикмета. А чи зможе пояснити походження подібного вірування? Опори лінії електропередач не рідко розташовані у вигляді букви “Л”. Одні люди певні, що проходити між ними у будь-якому разі не можна. Та є й такі, що роблять це спеціально.

Подвійний стовп краще обійти

Додатковий стовп, що підпирає основний, потрібен енергетикам для покращення стійкості ЛЕП-конструкції. Аби не завалилася від сили натягу. Між тим люди прозвали основний і додатковий стовпчики чортовими або котячими воротами. Вважається, що пройти між двох таких стовпів значить накликати на свою голову біду.

У людини може раптово трапитися нещастя чи виникнуть непередбачувані неприємності. З іншого боку, люди з важкими хворобами можуть проходити між стовпцями, щоб їх позбутися. А той, хто зробить це після них, відразу ж перейме невиліковну напасть на себе. Якщо двоє людей пройдуть одночасно – один під стовпчиками, інший в обхід – вони обов’язково посваряться. Якщо таке трапилося, слід привітатися один до одного, і тоді прикмета не спрацює.

Ходити між двома стовпами можуть хіба що відьмаки

Існують й інші забобони щодо стовпів у вигляді трикутника. Не можна проходити між ними з негативними думками. У такому разі вони в найближчому майбутньому втіляться у життя. Але якщо думати про щось хороше, то опори обов’язково здійснять омріяне.

Якщо немає можливості обійти опору ЛЕП, то проходячи під нею, хоча б схрестіть середній і вказівний пальці на руках, радять знавці забобон.

Електроопори з’явилися на вулицях у минулому столітті й не сягають своїм корінням у давнину. Але забобони щодо них міцно укорінилися в голови українців. Вважається, що безпечними прохід між ними може бути тільки для магів та знахарів. А якщо не належите до відьмацького клану, то краще не ризикувати своїм добробутом й обійти перепону з будь-якого боку.

Нові статті

Схожі статті

Власний ставок з рибою, декілька маєтків і все це за високим парканом: Поплавський показав своє елітне життя

Михайло Поплавський відомий українцям як співак, ресторатор, автор мистецьких проєктів. У власності народного артиста України знаходиться розкішний маєток. Подивіться, як він виглядає.

Коли святкують Преображення Господнє в 2024 році: точна дата за новим стилем, традиції, що не можна робити

Преображення Господнє — одне з найбільших церковних свят, які відзначають влітку. Більше про традиції свята, точну дату за новим церковним стилем та забобони розповість "Один Факт".

Спробуйте прямо зараз! Як приготувати овочі на грилі з незвичним маринадом – буде смакувати кожному

Саме ця страва є ідеальною на теплі літні вечори, тому обов'язково приготуйте її вже: покроковий рецепт овочів на грилі з нереально смачним маринадом.

Раніше співав про смереку, а потім захопився вірою у Бога: де зараз Микола Гнатюк і під яким імʼям виступає?

Колись співак Микола Гнатюк яскраво сяяв на сцені і збирав повні зали слухачів. Останні декілька років про нього майже нічого не чутно. Подейкують, що артист… пішов у монастир. Чи так це насправді?