ТОП-3 + одна причина не прибиратися та не мити підлогу ввечері: все пояснюють народні прикмети

Багато кому через робочий графік важко прибиратися в будь-який час, окрім вечора. Проте чи варто це робити, і які існують повір'я з цього приводу – читайте далі у статті.

Очевидно, прибирання ввечері – єдиний доступний варіант для людей, які працюють, навчаються, у кого є плани на вихідні та які не хочуть витрачати свій єдиний вільний день на боротьбу з пилом та брудною підлогою. Але існує кілька прикмет та забобонів, що пояснють, чому не варто прибиратися в пізній час.

Енергетика

Багато людей вірять, що вечір – це час, коли посилюється негативна енергетика, і прибирання може це ще більше “сполошити”. На думку деяких езотериків, зайве копошіння в пізню годину приваблюватимуть до них негативну енергію та зіпсує якщо не життя, то наступний день точно.

Символізм

У багатьох народів світу вечірня пора тісно пов’язана з містикою та таємничими ритуалами, тому побутує думка, що в пізню годину не варто активно займатися чимось – в тому числі й хатніми справами, – щоб не накликати на себе біду.

Чому не можна мити підлогу та прибирати ввечері: поради експертів
Чому не можна мити підлогу та прибирати ввечері: поради експертів

Набагато краще відпочивати ввечері

В ідеалі вечір має бути часом для відпочинку – особливо після важкого трудового дня. Додатково нагружати себе трудомістким прибиранням з витиранням карнізів та миттям підлоги просто виснажить вас фізично, або навіть викличе безсоння, через що на наступний день ви будете ще більш розбитим.

Психологія

Оскільки вечір все ж має бути часом для відпочинку, прибирання викличе додаткову хвилю стресу та роздратування – особливо якщо через це доведеться пізніше лягти спати та пожертвувати власним настроєм на наступний день. Так взагалі можна побудувати асоціацію, що прибирання – це завжди негатив, і більше не мати мотивації робити це, навіть коли справді потрібно навести чистоту в оселі.

Ефективність

Попри всі забобони та зазначені вище причини, в кожної людини є власні години пікової продуктивності – як інтелектуальної, так і фізичної. Тому перш ніж приступати до пробіжки по хаті з віником, варто врахувати всі аспекти – власну втому, плани на наступний день та чи настільки вам важливо позбутися кожної пилинки в оселі прямо зараз.

Нові статті

Схожі статті

Стала популярною в кокошнику, а тепер – жінка-воїн з мечем у руках: еволюція Оля Полякової від “А” до “Я”

Оля Полякова пройшла шлях від артистки в кокошнику до української співачки в короні, що підтримує рідну культуру і мову, та планує творити лише українські пісні.

Оксана Білозір розкритикувала фільм про Назарія Яремчука, чим зачепила його вдову: “Ніколи не зможу”

Реакція Оксани Білозір на фільм про Назарія Яремчука викликала дискусії: співачка підкреслила важливість першої родини артиста, а друга дружина стримано відповіла

Чому не можна спати під місячним світлом: вчені розсекретили несподівану причину його впливу на людину

На думку багатьох експертів – щоб нічний сон був максимально якісним, потрібно на ніч зашторювати вікна в спальній кімнаті. Для виробництва гормону сну потрібно, щоб навкруги панувала темрява.

Кохала одного, одружена з іншим: Ольга Сумська розповіла подробиці особистого життя з Паперним і Борисюком

Історія кохання Ольги Сумської з Євгеном Паперним та Віталієм Борисюком — від бурхливих почуттів і зрад до збереження дружніх зв'язків та міцного щастя в новому шлюбі.