Коли солити картоплю для пюре: ви точно допускали цю прикру помилку. Одна дія і пюре буде, як оксамит

Картопляне пюре — одна із популярних страв серед українців. Щоб воно вийшло смачним — необхідно… правильно його посолити. Коли саме додавати сіль — читайте в наступному матеріалі від "Один Факт".

Картопляне пюре – одна із найпопулярніших страв, яку готують на своїй кухні багато українців. В когось така картопля виходить повітряною, легкою і мʼякою. Інші ж і досі задаються питанням, що ж треба зробити, аби картопля пюре вийшла по своїй текстурі, немов оксамит.

Професійні кулінари зазначають, що задля створення найсмачнішої картоплі пюре її треба правильно соли. “Один Факт” розповість, коли саме додавати сіль у картоплю для пюре, щоб страва вийшла, немов оксамит.

Приготування картоплі пюре складаϵться з декількох етапів. Спочатку сиру картоплю чистять, потім — ріжуть на шматочки і миють. Далі – заливають прохолодною водою та ставлять на вогонь, варитися.

Коли краще за все солити картоплю на пюре
Коли краще за все солити картоплю на пюре

Коли картопля звариться — відвар зливають, а її саму — розминають товкучкою та додають трохи нагріте молоко і вершкове масло. Важливо, щоб молоко було саме теплим. Вершкове масло теж треба дістати з холодильнику заздалегідь, щоб воно добре нагрілося і розмʼякло.

А де ж в цьому ланцюжку приготування сіль? Досвідчені кулінари і шеф-кухарі дають пораду з приводу додавання солі у картоплю для пюре. Солити воду, в якій вариться картопля для пюре — треба у момент закипання води. Зазвичай, коли вода з картоплею починаϵ кипіти – на ній збираϵться пінка білого кольору. Її треба обережно зняти ложкою. Потім — посолити воду.

Ідеальний час для того, щоб посолити картоплю на пюре
Ідеальний час для того, щоб посолити картоплю на пюре

Також кухарі розповідають, що посолити картоплю на пюре можна і через 10-15 хвилин після закипання води. Головне в цьому процесі — не пересолити. Бо виправити пересолену пюрешку неможливо. Краще вже не додати солі, а досолити пюре за смаком вже під час додавання теплого молока.

Пюре вийде, наче оксамит, якщо його вчасно посолити
Пюре вийде, наче оксамит, якщо його вчасно посолити

До речі, існуϵ один корисний лайфхак — як прибрати з води, в якій вариться картопля, пінку, що осіла на дно. Деякі кулінари радять в такому випадку вкинути до каструлі декілька кубиків льоду або кружечок сирої чищеної морки чи цілу цибулину. Також можна додати холодної води — і пінка знов підніметься на поверхню.

Нові статті

Схожі статті

Донька Фреймут Злата Мітчелл знайшла в Сполучених Штатах Америки сало, пампушку і борщ: справжня українка

Злата Мітчелл – старша донька української ведучої Ольги Фреймут. Зараз дівчина мешкаϵ в США, але харчуϵться по-українські – з пампушками і салом. Донька Фреймут показала свій обід в Stories.

А ви даєте борщу настоятися? Чи треба це робити і скільки можна зберігати борщ у холодильнику

Кулінари поділились лайфхаком, який допоможе вам ще більше насолодитися смаком страви: чи варто зберігати борщ у холодильнику та протягом якого часу?

Це найкращий рецепт тіста для несолодких заливних пирогів: будь-яка начинка ніколи не осяде на дно

Тісто для несолодких заливних пирогів готуϵться дуже легко. Воно маϵ чудовий смак, виходить ніжним та мʼяким. Начинка в заливному тісті ніколи не осяде на дно, якщо скористатись наступною порадою.

В день народження Потапа стало відомо, чи він розлучився з Настею Каменських: на фото все ясно без слів

Привітання з 43-річчям Потап отримав, зокрема, й від дружини Насті Каменських. Але своє вітання співачка проілюструвала таким дивним фото, що неабияк ошелешила фанів.