Місячний календар пересадки розсади у відкритий ґрунт: сприятливі та не дуже дні для розсади у квітні 2024

Квітень 2024 року — час, коли вже можна пересаджувати розсаду у відкритий ґрунт. Які дати більш сприятливі для проведення такої процедури – розповість нижче "Один Факт".

Квітень — один із найбільш активних місяців весни для багатьох дачників. Наприкінці місяця варто правильно спланувати кожен свій день. Цей період чудово підходить для пересадки розсади у відкритий грунт. Найсприятливіші дати для пересадки розсади будь-яких культурних рослин наведено нижче.

21 і 22 квітня. В ці дати можна і треба пересаджувати розсаду у відкритий ґрунт. Під час такої пересадки вона буде рости та розвиватись дуже добре.

Також ці дні підходять для посіву будь-яких зернових культур і в тому числі — соняшнику, кукурудзи, пшениці, льону, амаранту. На клумбах можна посіяти вічнозелені та багаторічні квіти. На підвіконні можна вирощувати пальми, орхідеї та кактуси.

Сприятливі дати для посадки розсади у відкритий ґрунт у квітні 2024 року
Сприятливі дати для посадки розсади у відкритий ґрунт у квітні 2024 року

З 23 по 25 квітня пересаджувати розсаду у відкритий ґрунт не можна. Це — дні Повні, коли будь-які маніпуляції із рослинами не будуть вдалими. Але можна провести прополку ділянки перед пересадкою розсади у відкритий ґрунт. В цей період дозволено покосити траву, обрізати та прищипувати рослини, мульчувати грядки та підготувати їх до посівів садово-городніх культур.

З 26 по 30 квітня також можна пересадити розсаду у відкритий ґрунт. А ось обрізати в ці дні рослини не варто, бо ранки довго будуть загоюватись. Також не варто пошкодувати коріння садових культур.

Цей період також ідеально підходить для посадки айстр, крокусів, хризантем, ірисів, гладіолусів а також — плодових дерев у садочку. Якщо в ці дні посадити баклажани, гарбуз, полуницю або кабачки — то вони дадуть великий врожай.

Коли краще пересаджувати розсаду в квітні 2024 року
Коли краще пересаджувати розсаду в квітні 2024 року

Місячний календар на останню декаду квітня 2024 року дозволить городникам правильно розподілити час і обрати самі сприятливі дні для пересадки молодої розсади у відкритий ґрунт. Скористайтесь його порадами, і ваша розсада виросте міцною і в подальшому дасть гарний врожай.

Нові статті

Схожі статті

Це був не один раз: Тоня Матвієнко зізналась, скільки разів була на межі розлученням з Арсеном Мірзояном

Відома співачка Тоня Матвієнко розповіла подробиці особистого життя з чоловіком Арсеном Мірзояном: чи все так добре, як здається з першого погляду?

Наїдені за Великдень зайві кг Павло Зібров залишив на городі: босоніж посадив картоплю разом із Габріелою

Павло Зібров може не лише співати та розважати публіку. Народний артист залюбки порядкує в себе на городі. От і після Великодня вирішив розім'ятися та висадити картоплю.

Jerry Heil і Alyona Alyona вийшли в фінал “Євробачення-2024”: які результати першого півфіналу (Відео)

Українки підкорили півфінал "Євробачення-2024" і представлятимуть країну у фіналі музичного конкурсу. Відео виступу Jerry Heil і Alyona Alyona та результати першого півфіналу покаже "Один факт".

Гороскоп на 9 травня 2024 року для знаків Зодіаку Водолій, Риби, Діва: успіх буде у всіх починаннях

Гороскоп на 9 травня 2024 року для знаків Зодіаку Водолій, Риби, Діва: вдача буде на вашій стороні, якщо ви будете діяти правильно. Астрологічний прогноз.