Як правильно користуватись бойлером, щоб не віддавати за електроенергію останні гроші: експертні поради

Бойлер — один з найбільш затратних в плані споживання електричної енергії прилад. Як правильно ним користуватися, щоб від сум в платіжках не темніло в очах? Читайте детальніше на сайті "Один Факт".

Бойлер – один із найбільш енергозатратних електроприладів у будинку. Всього за один місяць він може намотувати до 200 кВт електроенергії, допомагаючи нагріти воду для родини з трьох осіб. Щоб суми в платіжках не були занадто космічними — потрібно дотримуватись декількох порад. Дізнайтесь, як зекономити на електриці під час експлуатації бойлера.

Багато родин в Україні зараз використовують для нагрівання води електричні бойлери. З огляду на нещодавнє підвищення тарифу і оновлену вартість електричної енергії на рівні 4.32 гривні за 1 кВт постає питання про економію.

Як зекономити на споживанні електроенергії, якщо у вас в будинку стоїть бойлер
Як зекономити на споживанні електроенергії, якщо у вас в будинку стоїть бойлер

Бойлер потребує для своєї роботи чимало електричної енергії. Але при користуванні ним все ж можна добре зекономити. “Один Факт” підготував декілька дієвих порад, як скоротити споживання електроенергії бойлером в домашніх умовах.

Порада № 1. Відрегулюйте температуру нагрівання води на рівні + 55°С. Це дозволить вам знизити енергоспоживання.

Порада № 2. Намагайтесь не вимикати бойлер постійно з електричної мережі. Адже на підтримку температури води йде менше електроенергії, аніж на її нагрівання.

Порада № 3. Регулярно чистіть та видаляйте накип всередині бойлера.

Порада № 4. Придбайте розумну розетку. За її допомогою запрограмуйте автоматичне вимкнення та включення бойлера.

Порада № 5. Вночі експлуатація бойлера обійдеться дешевше – за умови, якщо у вас встановлений двозонний лічильник. За споживання електричної енергії вночі, з 23.00 до 07.00 години ранку — можна буде платити на 50% менше, аніж в денні години.

Вночі користування бойлером обійдеться дешевше
Вночі користування бойлером обійдеться дешевше

Під час покупки бойлера потрібно звернути увагу на його модель. Тут все буде залежати від потреб родини. Наприклад, для родини з 2-3 осіб ідеальним варіантом стане бойлер ємністю 100 літрів.

Нові статті

Схожі статті

Рідкісне явище: над Землею на відстані 1 млн. км пролетів астероїд-сніговик – астрономи його “впіймали”

Днями астрономи зафільмували в небі вкрай рідкісне явище. На відстані 1 млн. км над Землею пролетів незвичний астероїд, зовні схожий на сніговика. Подія сталась 17 вересня.

Сергій Бабкін зізнався у своїх зрадах дружині: “Це було моєю звичкою”, – як на це відреагувала Сніжана

Сергій та Сніжана Бабкіни розповіли про особисті проблеми і їхнє подолання є не тільки важливою для самого артиста, а й надихає багатьох його шанувальників.

“Ніякі стосунки”: Олег Собчук розкрив правду про розрив із дружиною Марією Собчук після 20 років шлюбу

Олег Собчук, відомий український музикант і фронтмен гурту "СКАЙ", нещодавно вперше заговорив про своє завершення стосунків з колишньою дружиною Марією Собчук.

Каштани по-новому: 2 простих рецепти, які зроблять з вас шеф-кухаря! Страви, які нічого не коштують

Приготування каштанів – це простий і приємний процес, який відкриває безліч кулінарних можливостей. Цей делікатес стане чудовим доповненням до вашого столу.