Як смажити котлети, щоб вони зверху не пригоряли, а всередині — не були сирими? Господині роблять так завжди

Смаження котлет — процедура, яка має свої особливості. Чому котлети не досмажуються та як цього уникнути? І як зробити так, щоб виріб всередині не вийшов сирим, а зовні — не пригорів?

Приготування котлет — особлива кулінарна історія, в якій існують свої секрети. Щоб мʼясо добре просмажилось і не залишилося сирим — господині повинні не допускати помилок під час приготування виробу. Наприклад, не правильно вважати, що хрумка і золотиста скоринка на котлетах — ознака їхньої готовності. Просто обсмажити їх з обох боків та викласти на окрему тарілку — не правильно.

Як смажити котлети, щоб вони не залишились сирими: поради від досвідчених господинь
Як смажити котлети, щоб вони не залишились сирими: поради від досвідчених господинь

Щоб мʼясо в котлетах дійсно дійшло до повної готовності – необхідно в пательню налити окріп та під закритою кришкою протушкувати мʼясний виріб декілька хвилин. Готувати котлети краще на повільному вогні.

Спосіб тушкування ідеально підходить для котлет із свинячого або яловичого фаршу. Котлети з курки смажаться набагато швидше. Тому додаткові маніпуляції із курячим фаршем не потрібні.

Якщо ж котлети перед смаженням були обвалені у борошні — то під час тушкування вода перетвориться на густенький та смачний соус.

Якщо у вас котлети під час смаження все одно залишаються сирими — можете скористатись і наступним методом. Спочатку обсмажте котлетки з обох боків. Потім — покладіть в окрему каструлю або миску та встановіть в електричну духовку — щоб виріб дійшов до повної готовності.

Щоб довести котлетки до ідеальної готовності – досвідчені господині радять їх… панірувати. Паніровка втримує рідину всередині фаршу і мʼясний виріб виходить соковитим, мʼяким і добре просмаженим.

Паніровка для котлет може бути різною. Дехто вважає, що котлетки краще смажити в борошні. Для інших же найкращим видом панірування стають подрібнені сухарі.

Щоб котлети вийшли смачними - їх потрібно панірувати перед смаженням
Щоб котлети вийшли смачними – їх потрібно панірувати перед смаженням

Можна зробити ще й змішане панірування. Для цього панірувальні сухарі змішують навпіл із борошном.

Неправильна температура смаження — ще одна помилка багатьох господинь, яка не дозволяє приготувати смачні та соковиті котлетки. Щоб її не допускати – потрібно дотримуватись певного алгоритму дій під час смаження мʼясного виробу.

  1. Спочатку дно пательні сильно розігрівають. Потім — наливають на нього рослинну олію.
    Вогонь під пательнею зменшують до середнього.
  2. Сформовані котлети викладають на розпечену пательню.
  3. Коли на поверхні котлет зʼявиться скоринка і вони будуть легко зрушувати з місця — вогонь під пательнею зменшують до мінімального та накривають котлети зверху кришкою. Якщо цього не зробити — мʼясо всередині не просмажиться і залишиться червоним. Скоринка ж згорить раніше, аніж котлетки добре просмажаться всередині.
  4. З другого боку котлети смажать вже на маленькому вогні. На смаження виробу з одного боку йде часу приблизно 2 хвилини. Тушкування на маленькому вогні займе ще 4-5 хвилин.

Тобто, увесь процес приготування займе у вас приблизно 9 хвилин. За цей час котлети добре просмажаться всередині і не пригорять зовні.

Нові статті

Схожі статті

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.

В діадемі з намиста і білій сукні: 37-річна Настя Приходько пішла під вінець вдруге після 11 років шлюбу

Співачка Анастасія Приходько відзначила особливу дату в родині другим вінчанням. Зірка показала себе із чоловіком Олександром в храмі, посеред ікон і розповіла про нові обітниці перед Богом.