Їдете у відпустку і не знаєте на кого залишити квіти? Існує перевірений спосіб – як доглядати за рослинами

Запланували відпочинок, але немає на кого залишити ваші кімнатні рослини - вихід є! Як доглядати за квітами, якщо ви перебуває не вдома. Лайфхак вас здивує.

Плануючи відпустку, багато хто стикається з проблемою догляду за кімнатними рослинами. У такій ситуації допоможе перевірений ї метод поливу, про який розповів досвідчений садівник. Цей метод забезпечить регулярне зрошення рослин, не допускаючи їх перезволоження. Рослини отримуватимуть необхідну кількість вологи, без ризику гниття коренів.

Для застосування цього методу знадобляться теракотовий горщик і пробка від винної пляшки. Спочатку потрібно обрізати пробку так, щоб вона щільно входила в нижній отвір горщика, але при цьому могла пропускати невелику кількість води.

Експерти поділились лайфхаком, як доглядати за квітами, якщо запланували відпустку
Експерти поділились лайфхаком, як доглядати за квітами, якщо запланували відпустку

Після цього пробку вставляють у горщик. Потім горщик з пробкою розміщують у вазоні з рослиною, занурюючи його трохи в землю. У нього наливають воду та накривають кришкою або будь-яким плоским предметом, щоб запобігти випаровуванню вологи.

Завдяки винахідливій конструкції спеціальної “лійки”, рослини отримують воду поступово, що значно знижує ризик їх загибелі. Цей метод підходить не лише для кімнатних квітів, але й для тих, які ростуть на вулиці у великих горщиках, розміщених біля будинку.

Експерти поділились лайфхаком, як доглядати за квітами, якщо запланували відпустку
Експерти поділились лайфхаком, як доглядати за квітами, якщо запланували відпустку

Використання теракотових горщиків для поливу є ефективним не тільки у випадках, коли господарі залишають домівку на певний час. Навіть за можливості регулярно доглядати за рослинами, цей метод має значні переваги.

Основною перевагою є те, що вода поступово надходить безпосередньо до ґрунту, а не на його поверхню. Це забезпечує більш рівномірне зволоження та сприяє глибшому проникненню рідини до коренів. Як результат, коріння стає міцнішим і здоровішим, отримуючи необхідну кількість вологи, що сприяє їхньому активному росту та загальному зміцненню рослини.

Нові статті

Схожі статті

Розійшлися шляхи: Наталка Денисенко назвала акторку, з якою ніколи не піде в кадр і чому саме

Українська акторка Наталка Денисенко розповіла про своє ставлення до колег, які покинули Україну. Зокрема, вона висловилась про Галину Безрук, що обрала для себе життя в комфорті в росії.

Завжди сію моркву на зиму при + 5: ось чому потрібно робити це восени – секрет, про який мало хто знає

Досвідчені господині добре знають, що моркву у відкритий ґрунт можна сіяти як навесні, так і під зиму. Осінній посів морквяного насіння зручніше, адже в цей час робіт на городі меншає.

Як виглядають сини Анатолія Хостікоєва: один від Наталії Сумської, а інший – від жінки, яку кохав раніше

Анатолій Георгієвич Хостікоєв – другий чоловік акторки Наталії Сумської, яка народила йому молодшого сина Вʼячеслава. Також в артиста є старший син Георгій – від другого шлюбу з Любовʼю Кубʼюк.

ТОП-5 природних явищ України, які ніде більше не побачите: рожеве озеро, каньйон на 4 області на ще 3

Україна багата не тільки своєю історією та культурою. На території країни розташовані унікальні природні явища, про які ви можете більш детально прочитати в матеріалі "Одного Факту".