Їдете у відпустку і не знаєте на кого залишити квіти? Існує перевірений спосіб – як доглядати за рослинами

Запланували відпочинок, але немає на кого залишити ваші кімнатні рослини - вихід є! Як доглядати за квітами, якщо ви перебуває не вдома. Лайфхак вас здивує.

Плануючи відпустку, багато хто стикається з проблемою догляду за кімнатними рослинами. У такій ситуації допоможе перевірений ї метод поливу, про який розповів досвідчений садівник. Цей метод забезпечить регулярне зрошення рослин, не допускаючи їх перезволоження. Рослини отримуватимуть необхідну кількість вологи, без ризику гниття коренів.

Для застосування цього методу знадобляться теракотовий горщик і пробка від винної пляшки. Спочатку потрібно обрізати пробку так, щоб вона щільно входила в нижній отвір горщика, але при цьому могла пропускати невелику кількість води.

Експерти поділились лайфхаком, як доглядати за квітами, якщо запланували відпустку
Експерти поділились лайфхаком, як доглядати за квітами, якщо запланували відпустку

Після цього пробку вставляють у горщик. Потім горщик з пробкою розміщують у вазоні з рослиною, занурюючи його трохи в землю. У нього наливають воду та накривають кришкою або будь-яким плоским предметом, щоб запобігти випаровуванню вологи.

Завдяки винахідливій конструкції спеціальної “лійки”, рослини отримують воду поступово, що значно знижує ризик їх загибелі. Цей метод підходить не лише для кімнатних квітів, але й для тих, які ростуть на вулиці у великих горщиках, розміщених біля будинку.

Експерти поділились лайфхаком, як доглядати за квітами, якщо запланували відпустку
Експерти поділились лайфхаком, як доглядати за квітами, якщо запланували відпустку

Використання теракотових горщиків для поливу є ефективним не тільки у випадках, коли господарі залишають домівку на певний час. Навіть за можливості регулярно доглядати за рослинами, цей метод має значні переваги.

Основною перевагою є те, що вода поступово надходить безпосередньо до ґрунту, а не на його поверхню. Це забезпечує більш рівномірне зволоження та сприяє глибшому проникненню рідини до коренів. Як результат, коріння стає міцнішим і здоровішим, отримуючи необхідну кількість вологи, що сприяє їхньому активному росту та загальному зміцненню рослини.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.