Тортик “Тірамісу” не потребує випікання: головне – правильно приготувати крем і купити печиво

Італійський десерт можна легко приготувати в домашніх умовах. "Тірамісу" не доведеться випікати. При цьому десерт просто танутиме в роті, а домашні будуть благати приготувати знову.

Печиво в поєднанні з ніжним кремом дають неперевершений вершково-кавовий смак. Тож мерщій готуйте “Тірамісу” і насолоджуйтеся кожною ложечкою десерту.

Вам знадобиться:

  • 200 г печива “Дамські пальчики”;
  • 250 г сиру Маскарпоне;
  • 75 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 1 скл. міцної кави;
  • 70 г какао;
  • 1 ст.лож. коньяку;
  • 0,5 ч.лож. ванільного екстракту.
Змішайте білкову масу з жовтковою

Сир та яйця дістаньте з холодильника, щоб набули кімнатної температури. Починайте приготування “Тірамісу” з крему. В яйцях від’єднайте жовтки від білків. Жовтки покладіть у мисочку і додайте в них цукор. Збивайте жовтки міксером чи вінчиком до утворення кремоподібної маси. Потім додайте Маскарпоне та увімкніть міксер на повільну швидкість.

Викладіть у форму печиво

Тепер беріться до збивання білків. У них не повинно бути й крапельки жовтка, інакше збити їх буде неможливо. Збивайте білки, допоки вони не перетворяться на піну, яка не витікатиме з мисочки, якщо її перевернути.

З’єднайте білки з жовтковою масою, додайте ванільний екстракт. Якщо не любите ваніль, можете пропустити цей пункт. Перемішуйте крем лопаткою рухами знизу догори, допоки він не набуде однорідної структури.

Зверху крем посипте какао

Зваріть каву еспресо й дочекайтеся, поки вона прохолоне. Додайте в чашку коньяк, який можна замінити кавовим лікером. На 5 секунд занурте печиво в каву. Не перетримайте, інакше воно розм’якне.

Візьміть лоток із високими бортиками, викладіть туди шар печива, покрийте кремом, викладіть ще печиво і знову крем. Посипте какао-порошком крізь сито. Відправте десерт у холодильник на 3 години. Перед подачею наріжте на порції й прикрасьте ягодами.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?