Все змішала і в духовку – за 50 хвилин ніжний тортик готовий: без грама борошна. Підходить тим, хто на дієті

Усе готується настільки просто, що можна робити такий десерт хоч кожного дня. Яйця змішуються з йогуртом та крохмалем, збиваються і запікаються у духовці. Смак неперевершений.

Вам знадобиться:

  • 4 яйця;
  • 400 г натурального йогурту;
  • 80 г цукру;
  • 50 г крохмалю;
  • 2 г розпушувача;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка ваніліну;
  • 1 пакетик цукрової пудри.
Торт без борошна на йогурті та крохмалі

У яєць відділіть білки від жовтків. Жовтки перекладіть в мисочку. Додайте натуральний йогурт. Всипте половину цукру та крохмаль. Легенько збийте суміш вінчиком.

Торт без борошна на йогурті та крохмалі

Яєчні білки змішайте з сіллю та рештою цукру. Всипте ванілін і збийте міксером до щільних піків. Потроху додавайте жовтки у білки, легенько перемішуючи вінчиком до однорідності.

Торт без борошна на йогурті та крохмалі

Форму діаметром 20 см із високими бортиками вистеліть пергаментом, щоб покрив дно та боки. Вона має бути не роз’ємною, а суцільною. Перелийте тісто туди. Розрівняйте лопаткою верх. Струсніть форму, щоб заповнилися всі порожнечі.

Торт без борошна на йогурті та крохмалі

Духовку попередньо розігрійте до 170 градусів. Виставте форму з яєчною масою на деко. Залийте в деко окріп. Не відчиняйте дверцята духовки, бо тортик опаде. Випікайте 50 хвилин.

Торт без борошна на йогурті та крохмалі

Відразу торт із форми не виймайте. Дайте постояти близько 10 хвилин. Потім перекладіть на решітку. Коли бісквіт повністю прохолоне, присипте його зверху цукровою пудрою. За бажанням прикрасьте ягодами та листочками м’яти.

Можете нарізати на порційні шматочки й частувати домашніх. Випічка виходить легка, повітряна, висока й дуже смачна. Такого тортика можна з’їсти не один шматочок. Обов’язково спробуйте.

Нові статті

Схожі статті

Як виглядає перша дружина Сергія Притули, яка залишилась у великій квартирі після розлучення: її звати Юлія

З'явились архівні фотографії першої дружини колишнього телеведучого Сергія Притули: як виглядає його перше кохання та чому розлучились? Подробиці.

Запечений сир у Великодній кошик: як цікаво приготувати молочний продукт до святкового столу (Рецепт)

Якщо ви шукаϵте оригінальні рецепти страв до Великодня, то запечений кисломолочний сир — це саме те, що вам потрібно. Спробуйте створити цей шедевр в домашніх умовах.

Гороскоп на 3 травня 2024 року для знаків Зодіаку Водолій, Овен, Стрілець: пʼятниця буде продуктивною

Гороскоп на 3 травня 2024 року для знаків Зодіаку Водолій, Овен, Стрілець: астрологи радять активно реагувати на всі задачі та брати на себе відповідальність.

Оля Полякова показала свою маму, яку відправила в Англію: ця жінка двічі бабуся, але в це нереально повірити

Оля Полякова навідалася до Англії, зустрівшись із мамою Світланою Іванівною та донькою Алісою, яка там нині навчається. Фотозвіт зірки неабияк приголомшив, адже матуся виглядає суперово.