Як приготувати ідеальну підливу: буде до макаронів, до пюрешки, до гречки і до рису. На будь-який смак

Давитися сухою кашею, макаронами чи картоплею не хочеться нікому. Неважливо, що ви запланували на гарнір. Головне – додати смачну підливку. Тоді страва відразу ж набуде пікантного смаку.

Вам знадобиться:

  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 1 ст.лож. борошна;
  • 2 ст.лож. томатної пасти;
  • 1 ст.лож. олії;
  • 250 мл води;
  • 1 ч.лож. цукру;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка перцю.
Смачна підлива до будь-якого гарніру

Овочі обчистьте. Цибулю наріжте дрібненько. Моркву поріжте маленькими кубиками. Перекладіть на пательню, яку попередньо розігрійте на вогні з олією. Коли овочі трішки розм’якнуть, прикрутіть вогонь і смажте 2 хвилини.

Додайте цукор, томатну пасту. Перемішайте. Всипте борошно й ретельно помішайте, щоб не утворилися грудочки. Потроху почніть вливати кип’ячену воду. Підливка має томитися на сковорідці 5 хвилин. За цей час вона має загуснути.

Смачна підлива до будь-якого гарніру

Якщо бачите, що підливка не настільки густа, як хотілося б, додайте трішки гірчиці. Так соус загусне, до того ж набуде глянсового блиску. Зі звичайною гірчицею підлива вийде гострішою, а з діжонською набуде солодкуватого присмаку з легкою кислинкою.

Таку підливу можете використовувати не лише для гарнірів, але й для котлет, тюфтельок, голубців. Якщо є бажання приготувати м’ясну підливу, тоді першим ділом на пательні підсмажте шматочки свинини, яловичини чи курки.

Смачна підлива до будь-якого гарніру

Витримайте на сильному вогні, допоки м’ясо не набуде золотавої скоринки. Після цього можете додавати цибулю з морквою. Коли настане час вливати воду, то візьміть удвічі більше рідини.

Тушкувати м’ясну підливку слід не 5 хвилин, а 20. Робіть це на слабкому вогні під кришкою. Якщо яловичина стара, то знадобиться трішки більше часу. Подавайте з гарніром у гарячому вигляді.

Нові статті

Схожі статті

Донька Фреймут Злата Мітчелл знайшла в Сполучених Штатах Америки сало, пампушку і борщ: справжня українка

Злата Мітчелл – старша донька української ведучої Ольги Фреймут. Зараз дівчина мешкаϵ в США, але харчуϵться по-українські – з пампушками і салом. Донька Фреймут показала свій обід в Stories.

А ви даєте борщу настоятися? Чи треба це робити і скільки можна зберігати борщ у холодильнику

Кулінари поділились лайфхаком, який допоможе вам ще більше насолодитися смаком страви: чи варто зберігати борщ у холодильнику та протягом якого часу?

Це найкращий рецепт тіста для несолодких заливних пирогів: будь-яка начинка ніколи не осяде на дно

Тісто для несолодких заливних пирогів готуϵться дуже легко. Воно маϵ чудовий смак, виходить ніжним та мʼяким. Начинка в заливному тісті ніколи не осяде на дно, якщо скористатись наступною порадою.

В день народження Потапа стало відомо, чи він розлучився з Настею Каменських: на фото все ясно без слів

Привітання з 43-річчям Потап отримав, зокрема, й від дружини Насті Каменських. Але своє вітання співачка проілюструвала таким дивним фото, що неабияк ошелешила фанів.