Опанувала рецепт моркви по-корейськи: чоловік і діти наминають із задоволенням – краща ніж у магазині

Салат із моркви по-корейськи полюбляють усі. Та майже ніхто не готує цю страву вдома, віддаючи перевагу магазинному варіанту. А дарма, адже домашня закуска виходить набагато смачнішою.

Вам знадобиться:

  • 600 г моркви;
  • 80 мл олії;
  • 2 зубці часнику;
  • 2 ст.лож. оцту;
  • 2 ч.лож. спецій для корейської моркви;
  • 1 ч.лож. цукру;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 0,5 ч.лож. кінзи;
  • 0,5 ч.лож. коріандру;
  • 0,5 ч.лож. гострого перцю;
  • 0,5 ч.лож. чорного меленого перцю.
Як зробити моркву по-корейськи в домашніх умовах

Готується морква по-корейськи дуже просто. Головне, щоб овоч був соковитий та яскравий. Гострий перець додавайте, тільки якщо полюбляєте надміру гострі страви. В іншому разі краще відмовтеся від цієї приправи або замініть на паприку. Звичайний оцет можете замістити білим винним.

Як зробити моркву по-корейськи в домашніх умовах

Моркву промийте, обчистьте шкуринку. Зважте, щоб було 600 г у такому вигляді. Натріть овоч на спеціальній тертушці для корейської моркви. Якщо така відсутня, наріжте гострим ножем дуже тонко.

Як зробити моркву по-корейськи в домашніх умовах

Складіть моркву в миску. Посоліть і примніть, щоб виділився сік. Соковита морква дасть більше юшки, а морквяна соломка стане м’якішою. Обчищені зубці часнику пропустіть крізь прес і вмішайте в моркву.

Олію влийте в сотейник і поставте на вогонь. Тримайте до перших бульбашок. Додайте приправу для корейської моркви, мелений коріандр, пластівці гіркого перцю. Витримайте кілька секунд і відразу ж зніміть із плити.

Як зробити моркву по-корейськи в домашніх умовах

Олію з прянощами прямо гарячою вилийте у моркву. Додайте оцет, всипте цукор та чорний мелений перець. Якщо морква сама по собі солодка, можете цукор не додавати. Але з цукром буде смачніше.

Перемішайте моркву по-корейськи, щоб спеції рівномірно розподілилися. Затягніть миску харчовою плівкою та поставте до холодильника. Витримати треба 2-3 години. При цьому час від часу діставайте миску й перемішуйте моркву.

Нові статті

Схожі статті

Навіть м’ясоїдам “зайде”: Злата Огнєвіч показала, як приготувати стейки з молодої капусти на корисний обід

Екс-учасниця романтичного шоу "Холостячка-2" Злата Огнϵвіч часто хвалиться у соцмережах кулінарними талантами. На цей раз красуня приготувала стейки з молодої капусти і розповіла детальний рецепт.

Навіщо посипати віник сіллю: українцям розповіли ефективний спосіб, як почистити його від пилу

Віник – незамінний помічник для кожної господині. Але після довгого використання він залишаϵ розводи. Почистити брудний віник допоможе корисний лайфхак. Детальніше розповість про нього "Один факт".

На Україну знов насуваються заморозки: в Укргідрометцентрі розповіли, коли чекати потепління

В українському Гідрометцентрі розповіли про похолодання майже в усіх регіонах України у найближчі дві доби. До яких позначок опустяться стовпчики термометрів та коли чекати потепління? Читайте далі.

Один факт, який допоможе вам: чим підживити часник у травні 2024, щоб листя не жовтіло. Просто зробіть це

Простий та ефективний спосіб, який принесе вам 100% гарний результат: чим необхідно підживити часник у травні 2024 року для гарного врожаю, щоб не жовтіло листя.