Домашній рецепт житнього хліба від судді шоу “МастерШеф” Ольги Мартиновської: головне — квасне сусло

Кухар Ольга Мартиновська поділилася у соцмережах рецептом житнього хліба, який легко готуϵться в домашніх умовах. Знайомтесь зі смачним рецептом житнього хлібу від зірки "МастерШефу".

Житній хліб цілком можливо приготувати в домашніх умовах. Ольга Мартиновська з “МастерШефу” розповіла, як це зробити і назвала головний компонент, який зробить продукт найсмачнішим.

В приготуванні такої випічки, як житній хліб – дуже важливо приготувати правильну закваску. Крім того, Ольга Мартиновська розповіла, що треба знати і про те, що ж таке квасне сусло. Його концентрат досвідчені пекарі використовують і для приготування запашного хліба, і для створення квасу.

Квасне сусло – це густа рідина темно-коричневого кольору, яка маϵ кисло-солодкий присмак. Для його приготування виробники зазвичай використовують ячмінний або житній солод. Цей продукт містить в собі велику кількість амінокіслот і цінних речовин. Квасне сусло значно покращуϵ аромат готового тіста.

Щоб приготувати одну житню хлібинку, знадобляться наступні інгредіϵнти:

  • тепла вода: 300 г;
  • закваска на піку: 150 г;
  • квасне сусло: 100 г (Мартиновська радить обрати квасне сусло ТМ “Ярило”);
  • сіль: 12 г;
  • кмин для смаку: 1 ст. л.;
  • житнϵ борошно: 350 г;
  • пшеничне борошно: 50 г.

Покрокова інструкція з приготування житнього хліба за рецептом Ольги Мартиновської

Крок № 1. Всі вищенаведені складові помістити в чашу блендеру. Увімкнути апарат і ретельно перемішати, щоб вийшла однорідна маса.

Крок № 2. Форму для випікання змащують рослинною оліϵю. закладають в неї тісто. Залишають на 1.5 години при температурі + 26+30°С.

Крок № 3. Коли тісто підніметься до самого краю форми – його ставлять в розігріту до +200 °С електричну духовку. Випікати житній хліб треба протягом 50 хвилин.

Ольга Мартиновська радить обовʼязково приготувати до цього хлібчику наваристого борщику і додати до ситного обіду квас ТМ “Ярило”. Сам запашний хліб варто натерти зверху часничком і прожити цю мить знайомства із витвором кулінарного мистецтва смачно.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.