Переніс інсульт і з кінцями переїхав із Києва: куди зник ведучий “Миколиної погоди” Микола Луценко

Народний метеоролог країни Микола Луценко колись був популярним. Мало хто знає чому він зник з телевізійних екранів та де знаходиться зараз. "Один Факт" розповість про це.

Микола Луценко — популярний актор та телеведучий. В Україні він прославився завдяки програмі про погоду, де розповідав громадянам — чого чекати найближчими днями і тижнями, чи то дощу, чи то снігу. Крилата фраза Миколи Луценка “Нехай проблеми та незгоди не роблять вам в житті погоди” на роки закарбувалась в памʼяті багатьох українців. Де подівся народний синоптик після початку повномасштабного вторгнення, де живе та чим займається? Читайте про це далі.

Микола Луценко родом із селища Качанівка, що на Чернігівщині. Освіту він отримав в технікумі громадського харчування в столиці та національному університеті театру, кіно та телебачення імені Карпенко-Карого.

До початку роботи на телебаченні Микола Луценко працював на теплоелектроцентралі. Як розповідав він сам — його задачею був контроль того, аби вимірювальні пристрої працювали правильно.

Де зараз знаходиться Микола Луценко, який вів на ICTV прогноз погоди
Де зараз знаходиться Микола Луценко, який вів на ICTV прогноз погоди

Про роботу на телебаченні Микола Луценко мріяв завжди. Трохи згодом йому вдалось перейти на службу в Театр юного глядача. Ведучий зізнавався, що працював в театрі з ранку і до вечора. А ще в нього була віра в те, що одного разу до нього прийдуть та запропонують роботу на телебаченні. І це, врешті решт, сталося. Одного разу до театру прийшли дві жіночки, які шукали підлітка у новий проект. На той момент Миколі Луценку було 30 років і брати його не хотіли. Але він наполегливо хотів потрапити на цю програму. Пройшло кілька днів і йому таки запропонували роль в дитячій програмі В 1996 році Миколу Луценко запросили на канал ICTV вести “Миколину Погоду”. Кожен ефір чоловік вів у новому образі, а неперевершена харизма Миколи Луценка полонила серця багатьох глядачів. Візитівкою ведучого стала оригінальна подача інформації і коронна фраза, яку він казав наприкінці кожного випуску: “Нехай проблеми та незгоди не роблять вам в житті погоди”.

В 2017 році в Миколи Луценка через інсульт відняло мову і він більше не зміг працювати на телебаченні. В подальшому ведучий пригадував, як прокинувся вночі і кімната кудись попливла. Він не зміг ані підвестися, ані говорити. Добре, що в кімнаті він на той момент перебував не сам. “Швидка Допомога” приїхала за декілька хвилин. В лікарні його також швидко прийняли, а потім була реабілітація. Ведучий розповів, як один текст перед ефіром повторював по 100 разів, щоб поставити правильно мовлення.

Микола Луценко отримав свою порцію слави завдяки прогнозу погоди
Микола Луценко отримав свою порцію слави завдяки прогнозу погоди

Після того, як організм відновився — Микола Луценко вирішив… поїхати з Києва до більш спокійного місця. Він перебрався до Чернігова і назвав це місце гарним та душевним. Особливо воно підходить для пенсіонерів. За словами Миколи Луценка – Київ забирає забагато енергії. Тому, якщо він зараз і приїжджає сюди по справах, то швидко все вирішує та тікає додому, до Чернігова.

Неподалік від міста Луценко тримає ще й дачну ділянку. Ведучий розповів, що вона в нього добре облаштована, клумби засаджені ампельними квіточками, а поряд росте дубовий гай. Від Чернігова селище розташоване всього в 10 кілометрах. В це місто ведучий переїхав після продажу Київської квартири.

Я люблю з села, люблю травичку — розповів Микола Луценко

Зараз Миколі Луценко вже 74 роки. Офіційно він вже давно вийшов на пенсію. Але попри це чоловік продовжує працювати в творчій професії.

Основна сфера його діяльності зараз — дубляж. Його голосом говорять Пан Пінг у “Панда Кунг-фу”, Гюсто в “Рататуях”, Гомер в “Сімпсонах”.

Нові статті

Схожі статті

Куди ділася 50-річна екс-дружина Кличка Наталія Єгорова: показує стрункі ніжки “Чорноброва красуня”

Наталія Єгорова – 50-річна модель, колишня дружина спортсмена Віталія Кличка. Де Наталія живе зараз і чи продовжує займатись модельним бізнесом? Редакція "Одного факту" розповість подробиці.

Життя цих п’яти знаків Зодіаку наповниться щастям вже з цього вівторка: гороскоп на липень 2024 року

Знаки Зодіаку Терези, Близнюки, Скорпіон, Діва та Водолій будуть щасливими протягом усього липня та випаде чудовий шанс - гороскоп на липень 2024 року.

Гороскоп на 3 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: час зрозуміти, чого ви хочете досягнути у житті

Гороскоп на 3 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку прогнозує день сповнений роздумів про майбутнє життя - визначте пріоритети та крокуйте за власними цілями.

“Без такого Колі не було б такої Раї”: полтавський баяніст, що підкорив серце співачки Раїси Кириченко

Раїсу Кириченко не дарма називали берегинею української пісні. Але хтозна, як би склалась її творча доля, якби в житті не трапилось справжнього кохання із баяністом Миколою Кириченком.