Франсуа Міттеран обіцяв віллу коханці, а купив дружині: як склалася доля експрезидента з подвійним життям

З усіх французьких керманичів вірністю дружині міг похвалитися хіба що Шарль де Голль. Але Франсуа Міттеран перевершив усіх колег, поселивши коханку в Єлисейському палаці.

За життя Франсуа Міттеран був справжнім франтом. Гарно вдягався, стежив за фігурою та зовнішністю. До гарних жінок ставився зацікавлено. В обіймах французького президента, подейкують, побували акторка Анні Жирардо, співачка Даліда, деякі політикині й навіть дружина одного з європейських лідерів.

Та найбільшим коханням політика стала студентка, яка була на 50 років молодша за чоловіка. Анн Пенжо існувала паралельно з офіційною дружиною француза Даніель Міттеран.

Франсуа Міттеран за життя мав дві дружини

Вони познайомилися під час відпочинку на морському узбережжі. Франсуа було 46 років, Анн – усього 19. Чоловік відразу ж захопився юнкою, а оскільки був галантним кавалером, дівчина, зачарувавшись, швидко опинилася в його обіймах.

Міттеран настільки закохався, що забрав коханку з собою, поселивши в Єлисейському палаці. Офіційна родина французького політика перебувала майже поряд. Ніхто з пересічних громадян й гадки не мав, що президент здатний на двоєженство.

Франсуа Міттеран за життя мав дві дружини: з Анн Пенжо

Франсуа потурбувався, щоб Пенжо отримала посаду в музеї Д’Орсе. За кілька років безмежного кохання на світ з’явилася донька Мазарін. Даніель народила чоловіку двох синів, але була занадто суворою жінкою. Тож безмежне тепло й любов французький очільник отримував лише поряд з Анн.

Він офіційно прийняв дівчинку за дочку і передав її матері одну з двох квартир, якими володів. Щоправда, це не вберегло Пенжо та її доньку від переслідувань після смерті коханого чоловіка.

Франсуа Міттеран за життя мав дві дружини: Анн Пенжо з донькою на похороні чоловіка

На рак простати Міттеран хворів 14 років поспіль. Коли його не стало, Анн тут же погнали з Єлисейського палацу разом із донькою. Даніель категорично заборонила жінці з’являтися на похороні. Та не послухалася і разом із Мазарін йшла за гробом Франсуа.

Анн була не останнім коханням велелюбного президента. До самої смерті він відвідував ще й Клер, яка була на пів століття молодша за чоловіка. Дивно, як міг чоловік на порозі 80-річчя відвідувати коханку, маючи такий діагноз, адже йому через день ставили крапельниці.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?