Один спосіб, як видалити стійкий вапняний наліт на крані. Простий домашній засіб знищить забруднення!

Застарілий вапняний наліт на крані — більше не проблема! Його можна легко прибрати за допомогою рушника, що змочений в… Цей засіб точно допоможе.

Вапняний наліт на змішувачі у ванній кімнаті або кухонній мийці — одна з частих проблем, з якими стикаються володарі старих будинків. Прибрати його за допомогою миючих засобів не вдається, та, до того ж, агресивні хімікати псують сам змішувач.

Як почистити вапняний наліт на крані?
Як почистити вапняний наліт на крані?

Проблема вапняного нальоту пов’язана із жорсткими домішками у воді. Щоб позбавитись від нього — господиням доводиться використовувати різноманітні хитрощі. Одна з них — оцет.
Щоб видалити застарілий вапняний наліт зі змішувача — розігрійте оцет 9% в микрохвильовці чи на газовій плиті. Змочіть духмяною рідиною рушник, та щільно обгорніть місце скопичення наліту. Залиште кран обгорнутим на деякий час. Тривалість чистки залежить від ступеню забруднення. Взагалі то на цю процедуру витрачається від півгодини до 4-х годин. Далі — зніміть рушник та добре потріть рештки вапняного нальоту старою зубною щіткою. Бажано, щоб вона мала м’яку щетину — тоді подряпин на змішувачі не залишиться.

В якості альтернативи можна використовувати лимонний сік, який гарно роз’їдає вапняний наліт. Розріжте цілий лимон на 2 половинки та натріть м’якоттю, щоб вичавити з нього сік. Полийте кислу рідину на місце, де накопичився вапняний наліт. Залиште її на 20 хвилин, а потім – візьміть губку для посуду та ретельно промийте поверхню змішувача.

Засоби з абразивними частинками (сода, лимонна кислота, порошки для чищення) не використовуйте, бо вони можуть подряпати хромовану поверхню крану. Краще замініть їх звичайним господарським милом. Воно не тільки видалить накип з поверхні крану, але й зробить її блискучою.

Вапняний наліт зникне без сліду
Вапняний наліт зникне без сліду завдяки простому засобу

Щоб скористатися цим засобом — натріть господарське мило на тертці та покладіть в окрему ємність. Змішайте мильну стружку з гарячою водою, та розмішайте до отримання однородної маси. Отриману кашку з мила слід нанести на поверхню змішувача та залишити там десь на 2 години. Рештки мильної суміші можна змити теплою водою.k

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?