На випадок блекаутів: як відмити посуд від жиру навіть із холодною водою – найдієвіший бабусин метод

Це не реклама диво-засобів, що відмиють жирний посуд за будь-яких умов. Це стаття про бабусин метод, який врятує вас у скрутні часи – коли немає гарячої води, що в сучасності може настати будь-коли.

Цей засіб може й не лежить на кожній кухні, але він доволі доступний – можна купити у будь-якому магазині. Також ми розповімо один секрет, який допоможе зробити зазначений далі засіб удвічі сильнішим.

Бабусин метод, що допоможе відмити жир з тарілок без гарячої води

Наш чудо-засіб, який використовували ще бабусі, а зараз він повернувся з популярністю екологічного стилю життя – це гірчичний порошок. Достатньо лише розчинити його у воді, або просто насипати на губку чи ганчірку та почати натирати ним посуд.

Бабусин метод, що допоможе відмити жир з посуду навіть у холодній воді

Для великої кількості посуду можна приготувати гірчичну ванну – знайдіть спосіб нагріти літр води, і розчиніть у ній 2 столові ложки води. В цьому можна замочити посуд до наступного включення води та нарешті відмити велику кількість посуду.

Також додавши декілька інших інгредієнтів, можна приготувати власний мийний засіб для посуду: у каструлі закип’ятіть півлітра води, натріть на грубій тертушці шматочок господарського мила, додайте по 2 столові ложки соди та гірчичного порошку та помішуйте до розчинення всіх інгредієнтів. Після чого зніміть з плити та дайте засобу охолонути, додайте 2,5 столові ложки аміаку та накрийте на 2-3 години кришкою. Готовий засіб можна розлити у старі пляшки від мийного засобу та використовувати для посуду.

Який посуд можна мити гірчичним порошком?

Гірчичний мийний засіб дуже універсальний – ним ви можете відмити як і тарілки з виделками, так і засмалене деко, різноманітні емальовані та металеві каструлі та сковорідки. Також гірчичний порошок дуже добре нейтралізує неприємні запахи, тому деякі господині навіть миють ним дерев’яний посуд.

Нові статті

Схожі статті

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.