ТОП-5 порад із організації простору вдома, що допоможе легко підтримувати порядок у оселі щодня

В сучасному темпі життя підтримування порядку в оселі здається чимось недосяжним. Проте, ми підготували для вас 5 порад, які допоможуть знайти місце для кожної речі та організувати ваш простір.

Шлях до легкого прибирання та організованого будинку починається з малих, але сміливих кровків. Тому ми рекомендуємо вам 5 простих лайфхаків, які допоможуть позбутися постійного гармидеру, знайти місце для кожної речі та нарешті здобути відчуття гармонії.

Постановка пріоритетів

Влаштуйте генеральне прибирання, та переберіть усі речі – особливо ця порада стосується одягу, іграшок та предметів оздоблення. Сміливо позбавтеся тих, що вже зламалися чи віджили своє, а ті, що просто не подобаються, не підходять за розміром, але лишилися в пристойному вигляді – віддайте на благодійність. Все те, від чого ви не позбулися – розсортуйте за важливістю та частотою використання. Це будуть основні критерії, за якими ми визначимо найефективніший метод зберігання для кожної речі.

5 порад з організації простору, завдяки яким більше не буде гармидеру
5 порад з організації простору, завдяки яким більше не буде гармидеру

Використовуйте органайзери

Контейнери для зберігання, різноманітні кошики та додаткові полиці точно допоможуть вам максимально використати будь-який простір для зберігання. Ви навіть можете використати старі коробки з-під взуття та посилок – за бажанням можете їх також декорувати. Це також буде і корисним, і цікавим способом провести час із дітьми – нехай вони створять органайзери своїми руками.

Розпорядок дня

Якщо ви виділете хоча б 20 хвилин щодня у зручний час – прибирання можна проводити потроху і щодня, та необхідність у “генеральних” відпаде. Можна виділити 15 хвилин у понеділок на протирання пилу, потім 20 у вівторок для миття підлог і так далі. Це згодом стане звичкою, і ви зможете без клопоту підтримувати чистоту вдома.

5 порад з організації простору, завдяки яким більше не буде гармидеру
5 порад з організації простору, завдяки яким більше не буде гармидеру

Правильно розставте меблі

Іноді така невелика зміна допоможе оптимізувати простір, додатково очистити простір і так далі. Вам банально стане легше дихати, коли меблі не будуть заважати орієнтуватися у просторі. Спробуйте та переконайтеся самі.

Не цурайтесь технологій

Сучасний світ, де все знаходиться у хмарних сховищах та електронних носіях, не варто відмовлятися від ідеї відцифрувати всі фотографії, документи, дитячі грамоти зі змагань та іншу подібну макулатуру. Ви, напевно, вже відчули легкість, яку дає навіть додаток “Дія”, завдяки якому вам не треба носити з собою паспорт, студентський квиток, посвідчення водія чи техпаспорт на автівку.

Нові статті

Схожі статті

Дмитро Кулеба показав свою доньку, яка нереально на нього схожа: навіть Ольга Мартиновська зачарувалася

Дмитро Кулеба опублікував світлину своєї доньки. Як на це відреагували його підписники, та що саме зацікавило Ольгу Мартиновську на цій світлині?

Ще 3 тижні і можна починати! Який ідеальний час, коли треба сіяти петрушку на зиму – не проґавте

Якщо ви хочете мати багато зелені та ще й гарну, то обов'язково слід дотримуватись кількох простих порад - коли потрібно сіяти петрушку на зиму.

Анастасія Приходько публічно назвала Мар’яну Безуглу і всіх людей політики – некрасивими: “Не вибачаюсь”

Чи очікувати все ж вибачень за відверту критику? Анастасія Приходько заявила, що їй не місце серед "негарних" політиків та прикріпила під цим фото Мар'яни Безуглої.

Хитрий чи винахідливий? Джамала розповіла, як її чоловік ділить з нею сімейні обов’язки: “Я можу спати”

Джамала разом із Бекіром вже 7 років разом і виховують трьох синів, але як вони ділять сімейні обов'язки між собою та хто домінує - співачка не стала мовчати.