Один факт, як зробити кислі мандарини солодкими всього за 15 хвилин: маленька хитрість від японців

Багато хто розчаровується, коли щойно куплені мандарини виявляються кислими. Здається, з цим вже нічого не зробиш, але це не так. Ми знаємо, як зарадити вашій проблемі – деталі у статті.

Мандарини вже давно вважаються символом зими та Новорічних свят. Багато хто ними об’їдається в цей період, і виходить прикро, коли куплені цитруси виявляються кислими. Ми поділимося з вами лайфхаком, який допоможе з цим справитись. Його незаперечними плюсами є простота та дієвість: спробуйте зробити це і переконайтесь самі.

Влаштуйте спа-процедури своїм мандаринам

Для того, щоб позбутися кислого присмаку цитрових, вам усього лиш потрібно зробити плодам дві послідовні ванночки. Для першої нагрійте воду приблизно до 40 градусів – вона має бути гарячою, але не обпікати руки. Погрузіть в неї неочищені мандаринки на 10 хвилин.

Як за 15 хвилин позбутися кислого смаку мандаринів: потрібна лише вода
Як за 15 хвилин позбутися кислого смаку мандаринів: потрібна лише вода

Після цього витягніть цитруси і одразу ж перекладіть у ванночку з холодною водою. Дайте їм полежати там ще 5 хвилин, і можете смакувати вже значно солодшими мандаринами.

Дієвість цього методу гарантується наукою, адже через різницю температур нейтралізується кислотність фрукта. Також це не зіпсує смак фрукта, адже ми його не варимо і не заморожуємо.

Бонус

Зовсім лінивий та ще швидший метод – це мікрохвильовка. Просто покладіть плід у мікрохвильовку, виставте максимальну потужність і запускайте нагрівання на 30 секунд.

Але є деякі нюанси: щоб мандарини не вибухнули в мікрохвильовій печі, зробіть у шкірці проколи або надрізи. Також важливо дати їм повністю остигнути перед тим, як чистити та вживати в їжу.

У цього методу є один очевидний мінус – окрім того, щоб прибрати кислоту, мікрохвильовка змусить серцевинку трохи звариться, і це теж змінить смак. Але вирішувати все одно вам – жертвувати 15 хвилинами часу чи смаком улюбленого зимового цитруса.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?