Картопляне лушпиння не викидаю – закладаю в морозилку або сушу: навесні вийде ідеальне добриво для городу

До початку городнього сезону ще далеко, але дачники починають потроху готуватися до робіт на землі. Найбільш досвідчені збирають картопляне лушпиння. Як витримати його до весни?

З картопляного лушпиння виходить поживне добриво для городніх рослин. Тож треба потурбуватися про те, щоб цієї сировини було заготовлено вдосталь. До настання сезону ще є час, і можна зробити накопичення.

А щоб картопляне лушпиння не пропало, і його можна було застосовувати на грядках, відходи після чистки картоплі можете заморозити або засушити. А вже навесні зможете перетворити сировину на цінне добриво, яким можна замінити деякі хімікати.

Як приготувати добриво з картопляного лушпиння

У складі картопляного лушпиння вдосталь фосфору, калію, магнію, кальцію, заліза, натрію, марганцю й цинку. Тож можна удобрювати кущі аґрусу, малини, смородини чи полуниці. Для квітів на клумбі воно теж придатне.

Як приготувати добриво

Отже, щойно почистили картоплю на обід чи вечерю, відходи не викидайте у сміттєве відро, а складайте в пакет і відправляйте в морозилку. Коли прийде час, дістаньте картопляні відходи.

Пів кілограма сировини залийте пів літра окропу. Коли рідина прохолоне, процідіть. Поливати кущики природним добривом треба не частіше, ніж раз на 3-4 тижні.

Як приготувати добриво з картопляного лушпиння

Якщо в морозилці бракує місця, засушіть шкаралупу. Так збережеться навіть більше поживних речовин. Картопляні шкірочки наріжте на невеликі шматочки. На деко вистеліть пергамент і розкладіть їх туди. Увімкніть духовку до 100 градусів. Сушіть протягом 3-4 годин.

Коли з’явиться хрустка скоринка, вимкніть духову шафу. Залиште лушпиння до повного остигання. Добриво можете готувати безпосередньо перед внесенням у землю. Тільки зважте, що під помідори, перець, журавлину, чорницю вносити картопляні добрива категорично не можна.

Нові статті

Схожі статті

Вийшла заміж по “зальоту”: Катерина Осадча пригадала, як одружувалась з Юрієм Горбуновим, будучи вагітною

Катерина Осадча вже понад 7 років у щасливому шлюбі з Юрієм Горбуновим та вважаються міцною парою шоубізу: телеведуча розповіла, як виходила заміж з животиком.

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева не поступається вродою 80-річній іконі краси Катрін Денев

Українська акторка Ада Роговцева в свої 86 років залишається такою ж вродливою, як і багато років тому. В жіночності і красі ця жінка цілком може перемогти французьку співачку Катрін Денев.

Вся правда вийшла назовні: 41-річний Влад Яма розсекретив, чи дійсно крутив роман з Могилевською

Владу Ямі та Наталії Могилевській неодноразово приписували роман, особливо під час у часті в шоу "Танці з зірками" - чи підтвердились ці чутки та що насправді було між артистами?

Розлетяться одразу: як приготувати сирне тісто, щоб вийшли пишні та мʼякі вареники з вишнею – вийде вау

Всі, хто спробує, будуть питати у вас рецепт, адже це нереально смачно: як приготувати сирне тісто для вареників з вишнею - будуть танути в роті.