Так роблять досвідчені квітникарі: як виростити троянди у горщику на балконі. Ця краса осліпить всіх сусідів

Троянди, без сумніву, є найгарнішими квітами. Тому вирощувати їх є мрією будь-якої жінки. Та навіть якщо у вас немає й клаптика землі, можете милуватися ідеальною красою.

Троянди можна виростити й у контейнері. Щоправда, поливати й підживлювати їх доведеться частіше, аніж ті, що зростають на клумбі. Тож є можливість прикрасити балкон, лоджію, терасу, вхід до будинку.

Бажано вирощувати троянди в керамічних горщиках. Їхній розмір залежить від сорту квітки. Зазвичай беруть місткість від 30 до 60 см. Коренева система не повинна перетискатися, бо тоді нічого не вийде.

Як виростити троянди в горщику

Субстрат краще придбати у квітковому магазині. Якщо хочете сформувати самостійно, візьміть 2 частини садової землі, 1 частину компосту та 1 частину перегною. Додайте зовсім трішки перліту, який вбиратиме зайву вологу.

Корінці рослини підріжте. Гілочки в кущиків обріжте на 1-2 см. Замочіть рослину в корневині на 30 хвилин. Після цього заповніть горщик підготовленим субстратом на дві третини.

Акуратно розкладіть корінці троянди на поверхні ґрунту. Засипте землею, щоб вона дійшла до кореневої шийки. Утрамбуйте. Перевірте, чи не коливається квітка. Полийте великою кількістю води.

Як виростити троянди в горщику

Надалі проводьте полив трояндового кущика, коли субстрат підсохне на 2 см. Час від часу у спекотну пору року обприскуйте листочки. У квітні-травні підживлюйте рослину азотним добривом двічі на місяць. Влітку, коли почнуть з’являтися бутони, переходьте на калійно-фосфорне підживлення.

Раз на місяць застосовуйте інсектициди та фунгіциди, щоб захистити саджанець від шкідників різного штибу. Розставляйте горщики з трояндами на відстані 60 й більше сантиметрів. Так і сонячне світло буде доступніше, й ризик розвитку грибка значно зменшено.

Восени, щойно прийде перший заморозок, горщики з трояндами занесіть до підвалу. Відмерле листя приберіть, закутайте агроволокном й тримайте за температури 5-10 градусів тепла до весни.

Нові статті

Схожі статті

Публічна брехня чи правда? Войченко розкриває сімейні таємниці після заяв про крадіжки від Остапчука

Володимир Остапчук та його колишня дружина Олена Войченко знову опинилися у центрі гучного скандалу, пов'язаного з публічними звинуваченнями.

Ні в маму, ні в тата: як же виглядає єдиний 12-річний син Людмили Барбір – від чоловіка, який з нею давно

Зірка телеканалу 1+1 Людмила Барбір має величезну базу фанатів не лише в себе, а й в своєї родини - як же виглядає син-красень, який єдиний у сім'ї.

Єфросиніна пролила світло на правду: як Дмитро Коляденко вчинив зі своїм сином – спадкоємець не став мовчати

Пилип Коляденко, молодий музикант і син відомого співака Дмитра Коляденка і хореографа Олени Коляденко, поділився своїм досвідом боротьби з тривожними розладами та як сім'я до цього причетна.

Коли День вчителя 2024: точна дата свята, традиції, історія розвитку в Україні та цікаві факти

День вчителя – ще одне велике свято після Дня знань, яке відзначають восени. Його мета - вшанувати працю педагогів. Розповідаємо про точну дату та традиції цього дня, а також – історію появи свята.