Декупаж, розпис фарбами, декор бісером, кольорові нитки: популярні способи прикрашання яєць до Великодня

Великдень в 2024 році відзначають 5 травня. Але готуватись до нього можна вже зараз. "Один Факт" пропонуϵ обрати декор для прикрашання великодніх яϵць із наведених нижче варіантів.

Великдень – одне із головних православних свят, яке відзначають навесні. Це час, коли починаϵ яскраво пригрівати сонечко і розквітають ніжні весняні квіти.

Крашанки — незамінний атрибут Великодня. Раніше їх фарбували лише в цибулевому лушпинні, а зараз існуϵ набагато більше варіантів декору. Сучасні крашанки стають справжнім витвором мистецтва. Найбільш цікаві варіанти дизайну крашанок – це декупаж, декор стрічками, розмальовка фарбами, прикрашання бісером або кольоровими нитками.

Декор з бісеру для великодніх крашанок

Бісероплетіння – ідеальний спосіб створити щось оригінальне та нестандартне. Прикраси з бісеру будуть виглядати розкішно на великодніх яϵчках.

Декор з бісеру зберігаϵться протягом декількох років. В якості основи для нього обирають глину, деревину або пенопласт. Цю основу оплітають бісером, використовуючи спеціальні схеми. За бажанням можна оплітати бісером і справжні варені яйця.

Крашанки зі стрічок

Яϵчко на Великдень також можна прикрасити атласними стрічками. Просто підготуйте декілька атласних смужок, порізавши атласну стрічку рівні частини.

Декор для великодніх крашанок
Декор для великодніх крашанок

Обережно обклейте поверхню яйця цими стрічками. Щоб яϵчко вийшло більш барвистим, його прикрашають квіточками або ж листочками. Їх теж виготовляють зі стрічок.

Також для створення декоративних крашанок можна використати основу з пенопласту або деревини. Таке яϵчко стане чудовим варіантом декору і прикрасою для інтерʼϵру.

Декупаж

Писанки, оформлені в техніці декупажу — це прикрашання варених яϵчок серветками із малюнком. Зазвичай, такі серветки — багатошарові, а для оздоблення крашанок потрібен тільки верхній шар. Його відокремлюють від основної серветки.

Малюнок вирізають ножицями півколом. В такому вигляді його буде набагато легше відокремлювати. Потім малюнок прикладають на шкаралупу вареного яϵчка та фіксують за допомогою сирого яϵчного білка. Щоб наклеювати малюнок було зручніше — скористайтесь пензликом.
Додатково можна прикрасити крашанку блискітками.

Замість яϵчного білка можете використати клейстер, приготований із картопляного крохмалю та води. Змішайте 50 мл води та 10 г крохмалю. Підігрійте зроблену суміш в мікрохвильовці протягом 10 хвилин. Час від часу помішуйте її.

Візьміть пензлик і змастіть малюнок, вирізаний із серветки — за допомогою пензля. Потім зафіксуйте його на крашанці. Дайте висохнути. Декупаж після висихання добре тримаϵться на поверхні яϵчної шкаралупи.

Кольорові нитки

В якості основи для такої крашанки підійде натуральна основа (відварене яϵчко) або ж пластмасова заготовка. Для прикрашання підберіть нитки-муліне або ж мереживну тасьму. Далі – красиво обмотайте їх навколо яϵчка. Можете експериментувати із гамою кольорів, створюйте власні візерунки, вигадуйте щось особливе.

Покладіть великодній декор в окрему ϵмність, прикрасьте його додатково квітами, зеленню, фігурками тварин.

Розпис фарбами

Розпис великодніх яϵчок — популярний спосіб їх прикрашання. Технікі розпису можуть бути абсолютно різними: писанки, дряпанки, крапанки, гжель або під хохлому. Дуже красиво виглядаϵ мальованка. Яйце фарбують будь-яким натуральним барвником (наприклад, відварюють у цибулинні). Далі — гострим предметом наносять на поверхню малюнок.

Квілінг

Квілінг — це популярна техніка скручування паперу. Її використовують для створення обʼϵмних та пласких композицій. За допомогою ціϵї техніки часто створюють декоративні панно, листівки та картини.

Варіанти декору для великодніх крашанок: стрічки, розпис та інші
Варіанти декору для великодніх крашанок: стрічки, розпис та інші

Скрутіть різнобарвні папірці у вигляді різноманітних квітів, фігурок та листочків. Потім, наклейте їх на яϵчко. Такий декор виглядаϵ розкішно на святковому Великодньому столі.

Нові статті

Схожі статті

Ви точно не знали, що у них був роман: Тарабарова та Дантес, TAYANNA та Філіп Коляденко, Астафʼєва та Крупін

В українському шоу-бізнесі безліч зірок приховували свої романи з іншими відомими артистами. Що відомо про стосунки Тарабарової з Дантесом, TAYANNA та Коляденка, Астаф'євої та Крупіна?

Донька Фреймут Злата Мітчелл знайшла в Сполучених Штатах Америки сало, пампушку і борщ: справжня українка

Злата Мітчелл – старша донька української ведучої Ольги Фреймут. Зараз дівчина мешкаϵ в США, але харчуϵться по-українські – з пампушками і салом. Донька Фреймут показала свій обід в Stories.

А ви даєте борщу настоятися? Чи треба це робити і скільки можна зберігати борщ у холодильнику

Кулінари поділились лайфхаком, який допоможе вам ще більше насолодитися смаком страви: чи варто зберігати борщ у холодильнику та протягом якого часу?

Це найкращий рецепт тіста для несолодких заливних пирогів: будь-яка начинка ніколи не осяде на дно

Тісто для несолодких заливних пирогів готуϵться дуже легко. Воно маϵ чудовий смак, виходить ніжним та мʼяким. Начинка в заливному тісті ніколи не осяде на дно, якщо скористатись наступною порадою.