Як захистити баклажани від колорадських жуків: перевірені народні методи, які проженуть смугастих гостей

Якщо ви хочете, аби ваші баклажани на грядці не поїв колорадський жук — скористайтесь перевіреними народними методами, які проженуть смугастих гостів з городу.

Колорадський жук — відомий городній шкідник, який може пошкодити не тільки насадження картоплі, а ще й баклажанів. Втім, існують діϵві та перевірені часом народні засоби, які допомагають прогнати з ділянки таких шкідників як колорадський жук.

Наприклад, біля баклажанів можна посіяти або висадити рослини-репеленти. Вони мають різкий аромат, який відлякуϵ колорадського жука та інших шкідників з городу.

Гарний ефект у боротьбі із колорадським жуком на баклажанах дають чорнобривці, коріандр, матіола, огірочник, календула, красоля. Ці рослини можна висаджувати між рядками з баклажанами, а також по сусідству із ними.

Позбутись від колорадського жука на баклажанах можливо й за допомогою настоїв. Ними обприскують розсаду баклажанів на грядках. Готують такі розчини для обприскувань з кульбаби, чистотілу або листя полину.

Готують засіб наступним чином. Одне відро ϵмністю 10 літрів заповнюють на чверть сумішшю полину, кульбаб та полину. Далі цю суміш заливають теплою водою. Настоювати суміш потрібно 2-3 дні, а далі процідити, додати 40-50 г господарського мила, натертого на тертці і обприскати баклажани по листю.

Також проти колорадського жука гарний ефект даϵ свіжа соснова або березова тирса. Її просто розсипають у міжряддях.

Як прогнати колорадського жука з баклажанів
Як прогнати колорадського жука з баклажанів

Починати боротьбу із колорадськими жуками варто відразу, як тільки баклажани або картопля зійшли на грядці. Замість хімікатів можна використовувати перевірені народні методи.

Найбільш ефективним та екологічно безпечним способом можна назвати ручне прибирання шкідників, які оселяються на листях баклажанів. Але цей метод підходить лише для обробки невеликих ділянок.

Нові статті

Схожі статті

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.

Астероїд діаметром 719 футів мчить у напрямку Землі: який план щодо нього мають дослідники NASA?

Дослідники міжнародної космічної агенції NASA очікують, що сьогодні до атмосфери Землі наблизиться велетенський астероїд. Його розмір – приблизно як футбольний стадіон.

Рецепт ідеального маринаду для скумбрії: додайте це в кипʼяток і малосольна рибка вийде найсмачнішою

Маринована малосольна скумбрія стане чудовою закускою на повсякдень або до свят. Щоб замаринувати її смачно всього лише за добу – скористайтесь ось цим рецептом.