Як захистити баклажани від колорадських жуків: перевірені народні методи, які проженуть смугастих гостей

Якщо ви хочете, аби ваші баклажани на грядці не поїв колорадський жук — скористайтесь перевіреними народними методами, які проженуть смугастих гостів з городу.

Колорадський жук — відомий городній шкідник, який може пошкодити не тільки насадження картоплі, а ще й баклажанів. Втім, існують діϵві та перевірені часом народні засоби, які допомагають прогнати з ділянки таких шкідників як колорадський жук.

Наприклад, біля баклажанів можна посіяти або висадити рослини-репеленти. Вони мають різкий аромат, який відлякуϵ колорадського жука та інших шкідників з городу.

Гарний ефект у боротьбі із колорадським жуком на баклажанах дають чорнобривці, коріандр, матіола, огірочник, календула, красоля. Ці рослини можна висаджувати між рядками з баклажанами, а також по сусідству із ними.

Позбутись від колорадського жука на баклажанах можливо й за допомогою настоїв. Ними обприскують розсаду баклажанів на грядках. Готують такі розчини для обприскувань з кульбаби, чистотілу або листя полину.

Готують засіб наступним чином. Одне відро ϵмністю 10 літрів заповнюють на чверть сумішшю полину, кульбаб та полину. Далі цю суміш заливають теплою водою. Настоювати суміш потрібно 2-3 дні, а далі процідити, додати 40-50 г господарського мила, натертого на тертці і обприскати баклажани по листю.

Також проти колорадського жука гарний ефект даϵ свіжа соснова або березова тирса. Її просто розсипають у міжряддях.

Як прогнати колорадського жука з баклажанів
Як прогнати колорадського жука з баклажанів

Починати боротьбу із колорадськими жуками варто відразу, як тільки баклажани або картопля зійшли на грядці. Замість хімікатів можна використовувати перевірені народні методи.

Найбільш ефективним та екологічно безпечним способом можна назвати ручне прибирання шкідників, які оселяються на листях баклажанів. Але цей метод підходить лише для обробки невеликих ділянок.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.