На гарнір до м’яса подаю овочеві шашлички на бамбукових шпажках: різноманіття фарб і смаків гарантоване

Така гарна овочева закуска прикрасить будь-який святковий стіл. Шашлички на шпажках готуються в духовці й зазвичай подаються як гарнір до м'ясних страв. Баклажани з рештою овочів мають нарядний вигляд і приголомшать гостей не лише зовні, але й на смак.

Така гарна овочева закуска прикрасить будь-який святковий стіл. Шашлички на шпажках готуються в духовці й зазвичай подаються як гарнір до м’ясних страв. Баклажани з рештою овочів мають нарядний вигляд і приголомшать гостей не лише зовні, але й на смак.

Вам знадобиться:

  • 200 г помідорів черрі;
  • 1 баклажан;
  • 1 цукіні;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 початок кукурудзи;
  • 2 зубці часнику;
  • 3 ст.лож. оливкової олії;
  • 2 ст.лож. лимонного соку;
  • 1 ст.лож. італійських трав;
  • сіль, чорний мелений перець.
Замариновані овочі нанизуйте на шпажки

Овочеві шашлики робляться дуже швидко. Не обов’язково брати саме вищеперелічені овочі. Можете заміняти їх за необхідності. Овочі вимийте, просушіть. Черрі видаліть з гілочки, але не нарізайте – нехай залишаються цілими.

Очищений кукурудзяний початок наріжте шайбами. Кукурудза має бути молодою. Солодкий перець без насіння й плодоніжки наріжте величенькими кубиками. Цукіні наріжте овочерізкою тонкими стрічками. Баклажани наріжте кружальцями завтовшки 1,5 см. Бажано, щоб синенькі були довгасті, але невеликого діаметра.

Овочеві шашлички запікайте в духовці

Овочі перекладіть в миску, додайте розчавлені зубці часнику, олію, лимонний сік, сушені трави й спеції. Все ретельно перемішайте і замаринуйте протягом 30 хвилин. Тим часом візьміться до бамбукових шпажок завдовжки 25 см. Їх треба замочити у воді на пів години. Воду беріть холодну.

Мариновані овочі наколюйте на шпажки у довільному порядку. Маринад, що залишився, пензликом розмажете по овочах під час запікання. Розкладіть їх на пергамент і перенесіть у форму для запікання.

Запікайте шашлички в розігріту до 180 градусів духову шафу. Знадобиться запікати 30 хвилин. Час від часу перевертайте овочі. Якщо одні овочі вже готові, а інші – ні, запечені накрийте фольгою.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?