Цвітна капуста, запечена з печерицями, морквою і сиром: рецепт соковитої і ніжної запіканки до вечері

Соковитий рецепт цвітної капусти в поєднанні з цибулею, морквою та печерицями зробить вашу вечерю неперевершеною. Приготування бюджетної страви займає всього 45 хвилин. Спробуйте приготувати вдома.

Інгредієнти, які потрібні для приготування страви:

Цвітна капуста - головна складова запіканки
Цвітна капуста – головна складова запіканки
  • цвітна капуста: 500 г;
  • одне яйце;
  • одна морква;
  • одна цибуля;
  • сметана: 200 г;
  • твердий сир, подрібнений на тертці: 3 ст. л.;
  • свіжі гриби печериці: 150 г;
  • спеції (чорний перець) і сіль (на ваш смак);
  • пучок свіжої зелені;
  • соняшникова олія для обсмаження: 4 ст. л.

Покроковий рецепт приготування цвітної капусти з грибами

 

Запіканка з цвітної капусти
Запіканка з цвітної капусти

 

Крок №1. Нагріти на плиті воду в каструлі, довести до киплячого стану. Відварити в ній цвітну капусту протягом 10 хвилин. Відкинути капусту на друшляк і залишити її там, доки не стече зайва рідина.

Крок № 2. Змастити рослинною олією форму для запікання по боках та на дні.

Крок № 3. Натерти свіжу моркву на тертці. Ріпчасту цибулю порізати соломкою. Розігріти пательню з олією, потім висипати в неї цибулю, а трохи згодом — і моркву. Обсмажувати овочі до розм’якшення.

Крок № 4. Нарізати пластинками печериці. Додати їх на пательню до овочів і посолити за смаком. Готувати їх до повного випаровування всього соку, що випустили гриби. Періодично овочі слід помішувати — щоб вони не пригоріли. За бажанням до засмажки додають чорний мелений перець.

Крок № 5. Цвітну капусту викласти у форму для запікання. Зверху по ній рівномірним шаром розподіляють грибну засмажку з морквою і цибулею.

Крок № 6. Твердий сир натирають на тертці. Рівномірно розподіляють його зверху по овочах.

Крок № 7. Куряче яйце розбивають в миску, солять та перемішують виделкою. Додають сюди ж сметану і трошки збивають, щоб отримати однорідну масу. Цією сумішшю заливають цвітну капусту і засмажку з овочів, що вже лежить у формі для запікання.

Крок № 8. Електричну духовку розігрівають до 180 ºC, ставлять туди форму з цвітною капустою. Запікають страву протягом 15 хвилин. Запіканка вважається готовою, якщо заливка загусне, а зверху з’явиться золотиста скоринка.

Готову запіканку розрізають на порційні кусочки та розкладають по тарілках. Подають до столу, присипавши запіканку свіженькою рубленою зеленню. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?