Рецепт приготування домашнього сиру з 4-х інгредієнтів, який виходить смачнішим за імпортний продукт

Приготування сиру в домашніх умовах - це особлива магія, в якій нема зайвих деталей. Пропонуємо до вашої уваги найкращий рецепт домашнього сиру з 4-х інгредієнтів та покроковою схемою приготування.

Домашній сир зазвичай готують з козячого чи коров’ячого молока. Для цього смаколика потрібно взяти лише 4 інгредієнти і строго виконати всі поради з покрокової схеми приготування.

Приготування сиру з цільного молока в домашніх умовах
Приготування сиру з цільного молока в домашніх умовах

Отже, спочатку готуймо складові для домашнього сиру:

  • куряче яйце: 3 штуки;
  • сіль: 1 столова ложка;
  • сметана: 250 г;
  • молоко: 1 літр.

Підготували? Тепер можна переходити безспосередньо до приготування страви.

Покроковий рецепт приготування смачного сиру в домашніх умовах

Інгредієнти для приготування домашнього сиру: цільнозбиране молоко, сметана, сіль, яйця
Інгредієнти для приготування домашнього сиру: цільнозбиране молоко, сметана, сіль, яйця

Крок N 1. Закип’ятіть молоко в окремій ємності, посоліть його.

Крок N 2. Коли молоко закипить – додайте до нього сметанну суміш та ретельно перемішайте. Після цього кип’ятіть молоко зі сметаною ще протягом 5-10 хвилин.

Крок N 3. Під час кип’ятіння сиркова масса відділиться від молочної сиворотки. Як тільки це трапиться – сиркову масу треба відкинути на друшляк.

Крок N 4. Рідині треба дати повністю стекти.

Їсти домашній сир можна через декілька годин. Щоб він вийшов більш щільним і густим – його перед вживанням вкладають під пресс.

Наприклад, готовий сир можна огорнути марлею зверху і поставити на нього трьохлітрову банку, що заповнена доверху водою.

Свіжий домашній сир завжди виходить набагато смачнішим, аніж його магазинні аналоги. Досвідчені сировари добре знають, що сирний згусток формується набагато краще, якщо молоко перед використанням витримати в холоді протягом 3-4 днів.

Під час зберігання в холоді відувається вивільнення кальцію. Чим більше в молоці кальцію, тим краще воно буде згортатись.

Крім того, для сироваріння більше підходить цільнозбиранє, а не пастеризоване молоко. Справа в тому, що пастеризація призводить до зменшення кальцію в складі молока. В результаті цього згусток, що отримується під час сироваріння, виходить занадто крихким.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?